Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
28 Березня 2024, 15:50:05

Увійти

google


Автор Тема: Общие правила форума  (Прочитано 47685 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

S.Fire

  • Клуб Астрополіс, Адміністратор
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 10995
  • Подяк: 3492
  • Павло Пресняков
Общие правила форума
« : 28 Грудня 2005, 00:53:17 »
. - .

Правила (v.1.5)

Ці правила покликані створити рівні та комфортні умови для всіх учасників форуму. Реєструючись на форумі, Ви безумовно погоджуєтесь з усіма правилами, наведеними нижче.


1. Загальні положення

1.1. Форум призначений для спілкування ламаторів астрономії та телескопобудування та обговорення астрономії, космонавтики, астрономічних спостережень та явищ, товарів та послуг для аматорів астрономії, обміну досвідом тощо, а також інших тем, цікавих учасникам Форуму.

1.2. Форум є відкритим, стати учасником Форуму може будь-який користувач Інтернету.


2. Правила публікації повідомлень

2.1. Будь-який зареєстрований учасник Форуму має право публікувати повідомлення у будь-якому розділі Форуму (за винятком закритих). Попередня фільтрація повідомлень на Форумі відсутня.

2.2. Адміністрація Форуму не несе відповідальності за Ваші висловлювання, а також за висловлювання інших учасників. Все, що Ви публікуєте, залишається цілком і повністю на Вашій совісті та на Вашій відповідальності.

2.3. Мова спілкування на Форумі – українська. Також можна використовувати інші мови. Трансліт (написання слів символами латиниці) під час написання повідомлень допускається лише в крайніх випадках.

2.4. Під час публікації повідомлень у тому чи іншому розділі Форуму, дотримуйтесь спільної теми обговорення. При розміщенні повідомлень не за темою (офтоп), Ваше повідомлення може бути видалено, редаговано або перенесено. У крайньому випадку користуйтеся, але не зловживайте (!) тегом , для відділення тієї частини повідомлення, яка слабо відноситься до обговорюваної теми. 

2.5. Якщо копіюєте щось із засобів масової інформації та інших інтернет-ресурсів обов'язково вказуйте походження (посилання).

2.6. Не зловживайте декоративним дизайном тексту. Повідомлення, написане великими червоними літерами, викличе лише роздратування в інших учасників Форуму. Виявляйте повагу до мови, якою пишете, не спотворюйте написання слів і намагайтеся дотримуватися правил орфографії та пунктуації. В іншому випадку модератор має право відредагувати або видалити ваше повідомлення на власний розсуд, без вказівки причин і без повідомлення автора.

2.7. Уникайте розміщення повідомлень неінформативного або явно провокативного характеру. Особливо, якщо це Ваші перші повідомлення на Форумі і вони мало відносяться до астрономичної тематики. Подібні повідомлення можуть бути видалені модератором на його розсуд.

2.8. Вендори (представники підприємств виробників/постачальників) повинні поводитися на форумі чемно і стримано. Не брати участі у потенційно конфліктних обговореннях, особливо якщо вони стосуються інших вендорів, не створювати конфліктів. Будь-яка критика, протиставлення чи іронія стосовно інших вендорів неприпустимі. У разі порушення вендорами цих правил, вони можуть втратити права на безкоштовну рекламу.
Особлива рекомендація вендорам – у разі неадекватної поведінки учасників форуму у свій бік, не розвивати конфлікт, а звертатися за допомогою адміністрації, використовуючи посилання "Повідомити модератору".
Вендорам забороняється заходити на форум під різними обліковими записами (клонами). За це порушення буде одержано безстроковий бан.



3. На Форумі заборонено:

3.1.
  а) ображати чужу гідність ;
  б) сіяти міжнаціональну або міжрелігійну ворожнечу;
  в) обговорювати особистості, інтелектуальний, культурний, освітній та професійний рівень Форуму та його учасників;
  г) вживати ненормативну лексику;
  д) публікувати однотипні теми або повідомлення одразу в кількох темах або розділах Форуму (крос-постинг).

3.2.
  а) реєструватися під провокативними та одіозними іменами (ніками); під іменами, що ображають національні та релігійні почуття інших учасників; під іменами історичних особистостей;
  б) реєструватися під іменами (у тому числі з невеликими змінами) вже існуючих користувачів.

3.3. Обговорювати незаконні способи отримання (придбання) програмного забезпечення, наводити прямі чи опосередковані посилання на піратське програмне забезпечення.

3.4. На Форумі заборонено рекламу будь-якої діяльності, пов'язаної з релігією, окультизмом, уфологією, альтернативною наукою. Обговорення подібних тем допускається на розсуд адміністраторів/модераторів форуму.


4. Модерація форуму, врегулювання конфліктів та санкції до порушників.

4.1. Контроль за цими правилами здійснюється модераторами (які запрошуються адміністрацією Форуму з числа активних та авторитетних учасників) та адміністрацією Форуму.

4.2. Модератор має право редагувати та видаляти повідомлення учасників, якщо вони суперечать правилам Форуму.

4.3. Модератор має право переносити та закривати теми, якщо вони не відповідають тому чи іншому розділу Форуму або порушують правила Форуму.

4.4. За порушення правил Форуму модератор має право виносити попередження та змінювати статус учасника Форуму на ReadOnly.

4.5. За порушення пункту 3.1. даних правил або публічне обговорення дій модераторів/адміністрації учасника Форуму може бути переведено в режим ReadOnly без попередження.

4.6. Модератор самостійно приймає рішення у суперечливій ситуації. Його рішення необговорюване, однак, у разі незгоди з ним, це рішення може бути оскаржене учасником Форуму в адміністрації за допомогою особистого листування (через особисті повідомлення або е-мейл).

4.7. У разі порушення користувачем режиму ReadOnly (реєстрація під іншим ім'ям/ip для написання повідомлень) як штрафна санкція, а також за злісні та неодноразові порушення правил Форуму, порушник може бути назавжди виключений з учасників Форуму.

4.8. Деякі розділи містять додаткові правила. Учасника Форуму можна попередити або перевести в режим ReadOnly відповідно до цих додаткових правил.

4.9. Рішення про виключення порушника з учасників Форуму може бути прийняте тільки адміністрацією.

4.10. Рішення адміністрації Форуму з того чи іншого питання є остаточним.
« Останнє редагування: 28 Лютого 2023, 15:58:35 від S.Fire »
Записаний
Мій сайт
Мій фотоальбом
Допоможу з обладнанням для відеоспостереження метеорів.

S.Fire

  • Клуб Астрополіс, Адміністратор
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 10995
  • Подяк: 3492
  • Павло Пресняков
Re: Общие правила форума
« Відповідь #1 : 24 Січня 2007, 11:48:11 »
. - .

Внимание! Совет модераторов нашего форума решил внести изменения в пункт 2.6 "Общих правил форума".

Старое прочтение:

2.6. Не злоупотребляйте декоративным оформлением текста. Сообщение написанное большими красными буквами вызовет лишь раздражение у других участников Форума.


Новое прочтение:

2.6. Не злоупотребляйте декоративным оформлением текста. Сообщение написанное большими красными буквами вызовет лишь раздражение у других участников Форума. Проявляйте уважение к языку, на котором пишете, не искажайте написание слов и старайтесь соблюдать правила орфографии и пунктуации. В противном случае модератор имеет право отредактировать или удалить ваше сообщение по своему усмотрению без указания причин и без уведомления автора сообщения.
Записаний
Мій сайт
Мій фотоальбом
Допоможу з обладнанням для відеоспостереження метеорів.

Yvk

  • Клуб Астрополіс
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 4931
  • Подяк: 476
    • Не адмін на деякий час
Re: Общие правила форума
« Відповідь #2 : 10 Лютого 2007, 02:20:56 »
. - .

В правила добавлен новый пункт 3.3.:

3. На Форуме запрещено:
...
3.3. Обсуждать незаконные способы получения(приобретения) программного обеспечения, приводить прямые или косвенные ссылки на пиратское программное обеспечение.
Записаний

S.Fire

  • Клуб Астрополіс, Адміністратор
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 10995
  • Подяк: 3492
  • Павло Пресняков
Re: Общие правила форума
« Відповідь #3 : 21 Квітня 2011, 15:05:43 »
. - .

Вместо пунктов 4 и 5 создается один пункт 4. По сути, модерирование уже давно ведется по этим правилам, не хватало времени все формализировать.

Старая редакция:

4. Урегулирование конфликтов, санкции к нарушителям

4.1. За нарушение правил Форума участнику выносится предупреждение.

4.2. За получение трех предупреждений участник может быть перевод в режим ReadOnly (только для чтения) на срок до двух недель.

4.3. В случае нарушения пользователем режима ReadOnly в качестве штрафной санкции (регистрация под другим именем/ip для написания сообщений), а также за злостные и неоднократные нарушения правил Форума нарушитель может быть навсегда исключен из числа участников Форума.

5. Модераторы и администрация Форума

5.1. Контроль за настоящими правилами осуществляется модераторами (которые приглашаются администрацией Форума из числа активных и авторитетных участников) и администрацией Форума.

5.2. Модератор вправе редактировать и удалять сообщения участников, если они противоречат правилам Форума.

5.3. Модератор вправе переносить и закрывать темы, если они не соответствуют той или иной ветке Форума или нарушают правила Форума.

5.4. Модератор имеет право выносить предупреждение и переводить участника в режим ReadOnly за неоднократные и злостные нарушения правил Форума.

5.5. Модератор самостоятельно принимает решение в спорной ситуации. Его решение не обсуждаемо, однако в случае несогласия с ним, данное решение может быть обжаловано участником Форума у администрации.

5.6. Решение об исключении нарушителя из числа участников Форума может быть принято только администрацией.

5.7. Решение администрации Форума по тому или иному вопросу является окончательным.


Новая редакция:

4. Модерация форума, урегулирование конфликтов и санкции к нарушителям.

4.1. Контроль за настоящими правилами осуществляется модераторами (которые приглашаются администрацией Форума из числа активных и авторитетных участников) и администрацией Форума.

4.2. Модератор вправе редактировать и удалять сообщения участников, если они противоречат правилам Форума.

4.3. Модератор вправе переносить и закрывать темы, если они не соответствуют той или иной ветке Форума или нарушают правила Форума.

4.4. За нарушения правил Форума модератор имеет право выносить предупреждение и переводить участника в режим ReadOnly.

4.5. За нарушение пункта 3.1. данных правил или публичное обсуждение действий модераторов/администрации участник Форума может быть переведен в режим ReadOnly без предупреждения.

4.6. Модератор самостоятельно принимает решение в спорной ситуации. Его решение необсуждаемо, однако, в случае несогласия с ним, данное решение может быть обжаловано участником Форума у администрации посредством личной переписки (через личные сообщения или е-мейл).

4.7. В случае нарушения пользователем режима ReadOnly в качестве штрафной санкции (регистрация под другим именем/ip для написания сообщений), а также за злостные и неоднократные нарушения правил Форума, нарушитель может быть навсегда исключен из числа участников Форума.

4.8. В некоторых разделах действуют дополнительные правила. Участник Форума может быть предупрежден или переведен в режим ReadOnly в соответствии с этими дополнительными правилами.

4.9. Решение об исключении нарушителя из числа участников Форума может быть принято только администрацией.

4.10. Решение администрации Форума по тому или иному вопросу является окончательным.
Записаний
Мій сайт
Мій фотоальбом
Допоможу з обладнанням для відеоспостереження метеорів.

S.Fire

  • Клуб Астрополіс, Адміністратор
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 10995
  • Подяк: 3492
  • Павло Пресняков
Re: Общие правила форума
« Відповідь #4 : 04 Травня 2015, 18:01:05 »
. - .

Добавлен новый пункт правил.

3.4. На Форуме запрещена реклама любой деятельности, связанной с религией, оккультизмом, уфологией, альтернативной наукой. Обсуждение подобных тем допускается на усмотрение администраторов/модераторов форума.
Записаний
Мій сайт
Мій фотоальбом
Допоможу з обладнанням для відеоспостереження метеорів.

S.Fire

  • Клуб Астрополіс, Адміністратор
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 10995
  • Подяк: 3492
  • Павло Пресняков
Re: Общие правила форума
« Відповідь #5 : 11 Вересня 2015, 01:02:25 »
. - .

Добавлен новый пункт правил.

2.8. Вендоры (представители компаний производителей/поставщиков) обязаны вести себя на форуме вежливо и сдержанно. Не принимать участия в потенциально конфликтных обсуждениях, особенно если они касаются других вендоров, не создавать конфликтов. Какая-либо критика, противопоставление или ирония по отношению к другим вендорам недопустимы. В случае нарушения вендорами этих правил, они могут лишиться прав на бесплатную рекламу.
Особая рекомендация вендорам - в случае неадекватного поведения участников форума в свою сторону, не развивать конфликт, а обращаться за помощью администрации используя ссылку "Сообщить модератору".
Вендорам запрещается заходить на форум под разными учётными записями (клонами). За это нарушение последует бессрочный бан.
Записаний
Мій сайт
Мій фотоальбом
Допоможу з обладнанням для відеоспостереження метеорів.