Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
25 Липня 2025, 20:43:00

Увійти

google

Автор Тема: Ще одна ідея від мене. Астрограф  (Прочитано 4773 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

hEtmAN

• Подяк: 2
  • Гетьман Тарас, Тернопіль
Re: Ще одна ідея від мене. Астрограф
« Відповідь #20 : 22 Листопада 2011, 20:44:38 »
. - .

Які розміри матриці?

Ще толком не знаю яку саме брати. Думаю вебку перероблю
Записаний

Igric

• Подяк: 0
  • Забанений!
  • E=mc2 - раньше любили слушать........
« Відповідь #21 : 22 Листопада 2011, 20:46:36 »
. - .

На схеме в слове Зеркало не хватает одной буквы  ;)
Записаний
Canon 60d. QHY-5.    ШК Мид-8, Ньютон 218/5,7 Доб-Немец. ТАЛ-100R , Мицар 110/7,3; бинокль Astroimpex 12*60  Обьективы: МС-ЗМ-5СА(500/8), Таир-3S(4.5/300),  Юпитер 21(200/4).        
Не дорого меняю зеленые пиксели на красные.

Yvk

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 476
    • Не адмін на деякий час
« Відповідь #22 : 22 Листопада 2011, 21:30:21 »
. - .

Yvk Тобто вони будуть ловити непотрібний сигнал і неправильно його передавати?
Что-то вроде того. Сигнал от матрицы будет искажаться, по картинке пойдут всевозможные полосы, а также управляющие сигналы к матрице будут искажаться и она может вообще перестать работать как положено, будет чёрный/серый/белый экран и всё.

Записаний

hEtmAN

« Відповідь #23 : 22 Листопада 2011, 21:35:45 »
. - .

Yvk Тобто вони будуть ловити непотрібний сигнал і неправильно його передавати?
Что-то вроде того. Сигнал от матрицы будет искажаться, по картинке пойдут всевозможные полосы, а также управляющие сигналы к матрице будут искажаться и она может вообще перестать работать как положено, будет чёрный/серый/белый экран и всё.

А можна якось зробити, щоб такого небуло, або принаймі якось зменшити?
Записаний

S.Fire

• Клуб Астрополіс, Адміністратор
  • Подяк: 3725
  • Павло Пресняков
« Відповідь #24 : 22 Листопада 2011, 21:37:51 »
. - .

Есть камеры, которые рассчитаны на такой режим работы, но я не в курсе, какое они при этом дают качество. Внизу таблицы.
http://www.ptgrey.com/products/dragonfly2/dragonfly2_firewire_camera.asp
« Останнє редагування: 22 Листопада 2011, 21:45:16 від S.Fire »
Записаний
Мій сайт
Мій фотоальбом
Допоможу з обладнанням для відеоспостереження метеорів.

hEtmAN

« Відповідь #25 : 22 Листопада 2011, 21:41:10 »
. - .

Есть камеры, которые рассчитаны на такой режим работы, но я не в курсе, какое они при этом дают качество.

Все одно це напевно впреться в дуже великі витрати. І тому ніхто вже не схоче давати проводи від матриці.
Записаний

hEtmAN

« Відповідь #26 : 22 Листопада 2011, 21:45:22 »
. - .

А в чому причина того, що від камери по ЮСБ такі перешкоди майже непомітні?
Записаний

alex~

• Подяк: 306
« Відповідь #27 : 22 Листопада 2011, 22:03:29 »
. - .

причина в "цифрi".
Записаний

hEtmAN

« Відповідь #28 : 22 Листопада 2011, 22:11:48 »
. - .

причина в "цифрi".

Тобто?
Записаний

Yvk

• Клуб Астрополіс
    • Не адмін на деякий час
« Відповідь #29 : 22 Листопада 2011, 22:12:29 »
. - .

А можна якось зробити, щоб такого небуло, або принаймі якось зменшити?
Вот что пишут на эту тему профи:
Цитувати
Реально, вынос на 20 мм увеличивает наводку от радиоизлучения в 2 - 3 раза, 50 мм - до 10 раз. Экранированные провода мало помогают. Однако, если плата камеры, с вынесенной матрицей ПЗС заключены в хороший металлический экран, то проблем, обычно не возникает.
Вот и придётся тебе, как минимум, заключить всю конструкцию, включая все провода и основную плату, в "хороший" экран, оставив только стеклышко матрицы выглядывать наружу. Что такое именно "хороший" экран я затрудняюсь сказать.

В ЮСБ цифровой сигнал, нолик - 0 вольт (или что угодно, но меньше 1 вольта), единичка - 3 вольта (или что угодно, но больше 2 вольт) потому и помехи меньше влияют.
Для эксперимента разрежь ЮСБ провод и "удлини" его 2-мя метрами обыкновенной "лапши" от старых переносок на 220В, а потом попробуй подключить что-то через него. ;)
« Останнє редагування: 22 Листопада 2011, 22:26:12 від Yvk »
Записаний

hEtmAN

« Відповідь #30 : 22 Листопада 2011, 22:18:35 »
. - .

Припустим маю я матрицю від к750і, позаду якої розміщена плапа. Разом матриця з платою має приблизно 1,5х1,5 см. Я так розумію ця плата вже переробляє зображення в цифру, адже з телефоном камера з'єднана за допомогою шлейфа приблизно 4см. Як такий варіант?
Записаний

Yvk

• Клуб Астрополіс
    • Не адмін на деякий час
« Відповідь #31 : 22 Листопада 2011, 22:27:58 »
. - .

4см ведь не хватит протянуть от скопа до хаты? :)
Записаний

hEtmAN

« Відповідь #32 : 22 Листопада 2011, 22:31:52 »
. - .

Ааа.... до якої хати? Плата чіплятиметься і зніматиметься на трубу або буде біля неї а до хати забирати, щоб перекнтувалася в холода.

Записаний

hEtmAN

« Відповідь #33 : 22 Листопада 2011, 22:36:26 »
. - .

тоді я так розумію відстань буде мала і дуже мішати небуде. максимум 1 м. при такій довжині дроту як вона буде себе поводити?
Записаний

Yvk

• Клуб Астрополіс
    • Не адмін на деякий час
« Відповідь #34 : 22 Листопада 2011, 22:44:55 »
. - .

Ааа.... до якої хати? Плата чіплятиметься і зніматиметься на трубу або буде біля неї а до хати забирати, щоб перекнтувалася в холода.
Я думал плата всегда где-то в тепле ("в хате") чтоб не глючила. :)
Даже если на трубе, 4см мало, надо удлинять шлейф, а там всё мелко очень. Работёнка не для слабых духом. :) Если "є час та натхнення" можно и попробовать удлинить на 20-30см, и посмотреть что получится. С цифрой шансов больше, что будет работать, но зуб не дам. :gigi:
Записаний

hEtmAN

« Відповідь #35 : 22 Листопада 2011, 22:52:06 »
. - .

Я думал плата всегда где-то в тепле ("в хате") чтоб не глючила. :)
Даже если на трубе, 4см мало, надо удлинять шлейф, а там всё мелко очень. Работёнка не для слабых духом. :) Если "є час та натхнення" можно и попробовать удлинить на 20-30см, и посмотреть что получится. С цифрой шансов больше, что будет работать, но зуб не дам. :gigi:

До плати збоку можна фен  :) або замотати в щось. в самому телефоні радіосигнал ого який, але зображення нармальне при 4 см шлейфу. Тут радіосигнал буде значно слабшим, тому і шнур можна робити довшим. Чи немає різниці в телефоні чи без нього?
« Останнє редагування: 22 Листопада 2011, 22:58:27 від hEtmAN »
Записаний

Олег Малый

• Гість
« Відповідь #36 : 22 Листопада 2011, 23:02:46 »
. - .

Цитувати
: hEtmAN от Сегодня в 18:33:20
   В сусідній темі було порушено тему про питання електроніки на морозі. Виникла ідея не по темі взагалі, але вона торкається і її.

Я запропонував від'єднати матрицю ( якщо це можливо ) від камери для того, щоб основну плату можна було занести в "хату" - не буде мерзнути. Матрицю ж лишити на фокусері для того, щоб не було потрібно перефокусовувати. З'єднання за допомогою дротиків, які можна відчіпляти.
Це перше технічне завдання.

Як вже бачимо, його рішення доволі складне.
А чи варті зусилля очікуваного результату?

Цитувати
   В чому ідея астрографа. Для зменшення самого ЦЕ можна відчипити діагоналку, а на її місці поставити ( звичайно трохи дальше ) матрицю. Перед самою матрицею можна розмістити барлоу для планетної зйомки. Діаметр оптичного блоку від барлоу 1,25".
Це друге технічне завдання.
Так як 1.25"=32мм, то зовнішній діаметр корпусу оптичного блоку ніяк не менший від 34-35 мм. Оті 35 мм і будуть екранувати головне дзеркало, тобто вигода від "розчленування" вебкамери буде, якщо діаметр її корпусу/"душі" більший від 35 мм.
Ось одна із таких http://www.xcom.zp.ua/product/41085_WEB_kamera_Hardity_IC510_blue/
Отже, купивши вебку у круглому корпусі із зовнішнім діаметром менше 35 мм, ми виключаємо перше технічне завдання.

Цитувати
   Правда в чому забиті цвяхи, так це в тому, що повізуалити неможливо і трохи потрібно буде попотіти з фокусувальним вузлом (ідея одна є, виложу потім) і самим проектом фокусування.
Це третє технічне завдання.

А тут краще пpомовчу  :insane:
Записаний

Yvk

• Клуб Астрополіс
    • Не адмін на деякий час
« Відповідь #37 : 22 Листопада 2011, 23:08:13 »
. - .

тоді я так розумію відстань буде мала і дуже мішати небуде. максимум 1 м. при такій довжині дроту як вона буде себе поводити?
1м мне кажется многовато. :hz:
Проведи эксперимент.
Возьми дешёвый, чтоб не жалко было, (но рабочий!) ЮСБ кабель. Подключай через него что под руку попадётся, флешки, вебки, телефоны, принтеры и гоняй их в хвост и гриву, туда-сюда данные пересылай, записывай с какой скоростью они их передают, глючат или нет.
Затем разрежь кабель и удлини на 1м лапшой. Если хоть как-то заработает (сомневаюсь, что без проблем будет) - начни гонять теже флешки и т.д. и снова отметь какие скорости, глючит ли. Не заработает, уменьши длину лапши в два раза и снова пробуй. Или замотай лапшу в экран из фольги и подключи к родному экрану в ЮСБ кабеле и снова проверь как работает. Если с ЮСБ совсем ничего не выйдет, то к750і лучше пока не трогать, если выйдет, то можно дальше что-то думать. :)
Записаний

Олег Малый

• Гість
« Відповідь #38 : 22 Листопада 2011, 23:10:36 »
. - .

Тарасе, астрограф планується для яких об’єктів?

Планети? Місяць? Галактики?
Записаний

hEtmAN

« Відповідь #39 : 22 Листопада 2011, 23:13:38 »
. - .

Нехай першим завданям знехтуємао для того, щоб не ускладнювати роботу. Хоча всередину можна поставити механізм для малого нагріву, який буде нагрівати плату в перериві між витримками.

35мм значно менше тих діагоналей, які є встановлені на телескопах. Тому в цьому я думаю ми виграємо. Припустимо, що візьмем цю вебку.

Щодо фокусування і самого фокусувальника, то проблема дійсно є. В  мене є одна ідея щодо цього, але вона буде трохи важкою. Завтра виложу

Попробую з ЮСБ. Є один від принтера, подовжувач від модема і від старого соні - еріксона. Проте піде тільки подовжувач від модема, а його я різати нехочу. Буду в Тернополі або Збаражі і куплю.

Астрограф думаю для планет і Місяця, адже під діпскай буде потрібна серйозніша матриця. але я поки думаю на майбутнє, адже зараз маю проект 150/750. А цей можливо за рік чи за два. Просто підбираю варіанти
Записаний