Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
20 Липня 2025, 07:54:37

Увійти

google

Автор Тема: Яку Barlowlinse вибрати, Celestron X-Cel чи TeleVue?  (Прочитано 1509 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Waldemahr

• Подяк: 0
Яку Barlowlinse вибрати, Celestron X-Cel чи TeleVue?
« : 20 Березня 2017, 19:21:10 »
. - .

Вітаю!
Хочу придбати собі 3х лінзу для спостереження і астрофото. Почитав т.зв. "хіт-паради". Перше місце віддають НПЗ, але з певних причин придбати її я не зможу.
Наступною у черзі є TeleVue Powermate, але на неї висока ціна, як для мене.
Тож пригледів собі Celestron 3x X-Cel LX та TeleVue 3x (але без Powermate).
По ціні приблизно однакові, та й заявлені характеристики практично не відрізняються.
Чи має хто досвід у порівнянні зазначених лінз?
 :binolook:
п.с. 2х лінзи маю дві штуки SW і TS. Якість посередня, але купляти ще одну двушку мені якось не пасує :)

Записаний
Bresser Skylux 70/700. Skywatcher N 200/1000 Explorer BD NEQ-5, Canon EOS 1200D and Telecaster Jap Custom

ask76

• Подяк: 54
Re: Яку Barlowlinse вибрати, Celestron X-Cel чи TeleVue?
« Відповідь #1 : 20 Березня 2017, 22:18:22 »
. - .

Может лучше изготовить разгонную втулку и получить 3х.Или купить 2х HПЗ(~1000грн) плюс та же разгонная втулка....
По поводу качества изображения,имею и SW и НПЗ барлоу,честно говоря особой разницы в изображении не заметил...Хотя были у меня барлоу от SW и были подозрения на некачественную линзу ,сравнивал со своей SW и тут да,разница в качестве была.На моей зеленое просветление,на других было фиолетовое.
Записаний
Забудьте Иисуса. Звёзды умирают, чтобы вы могли находиться здесь и сейчас.
Лоуренс Максвелл Краусс

Waldemahr

« Відповідь #2 : 20 Березня 2017, 22:33:25 »
. - .

НПЗ нажаль відпадає. В Європі, скільки не шукав, жоден магазин не продає. А замовляти з росії в німеччину якось стрьомно.
Разгонна втулка - можливо це і вихід. Але нажаль SW не дає бажаної якості. Хоча можливо мої очікування від якості Селєстрон перевищені. Не знаю. Не мав можливості порівняти. Про TS я взагалі мовчу. Зображення милить колосально.
Записаний
Bresser Skylux 70/700. Skywatcher N 200/1000 Explorer BD NEQ-5, Canon EOS 1200D and Telecaster Jap Custom

ask76

« Відповідь #3 : 20 Березня 2017, 23:10:32 »
. - .

Вот статья,видимо вы ее читали http://www.astromagazin.net/ru/publications/read/12-39-63_sravnitelnoe-testirovanie-linz-barlou, так вот там есть линза от SW без Т-адаптера и имеет фиолетовое просветление,если вы спуститесь ниже,то увидите линзу от Vixen с Т-адаптером и там в описании говорится ,что такая же есть от SW.Плюс на юбке есть страховочная канавка ,которой нет на обычной SW.Так же в описании -Тестирование линзы Барлоу по планетам показали результат очень близкий к упомянутой выше НПЗ, качество картинки и детализация были очень похожи.
У меня линза именно такая и разница с обычной SW действительно есть в качестве изображения.
Записаний
Лоуренс Максвелл Краусс

Waldemahr

« Відповідь #4 : 21 Березня 2017, 11:08:25 »
. - .

Так, саме ця стаття. Виходить що у мене металева SW з Т-адаптером і фолетовим просвітленням, але "страховочная канавка", якщо я вірно зрозумів, у моєї лінзи всередині. Очевидно, що у Вас така ж SW лінза. Як тоді Ви оцінете якість такої лінзи? Бо так розумію в таблиці порівнянь йдеться про звичайну SW.
Записаний

ask76

« Відповідь #5 : 21 Березня 2017, 19:52:04 »
. - .

У меня просветление зеленое и сравнивал я с барлоу от SW с фиолетовым просветлением и качество на барлоу SW с фиолетовым просветлением было на порядок хуже чем на моей.С барлоу от НПЗ как уже писал выше ,разницы вроде не заметил.
Хочу спросить,а почему такой интерес именно к 3х ? Я прекрасно обхожусь барлоу 2х +втулка,это для фото,для визуала 3х ни к чему,как по мне.Если уж брать барлоу для фото+посмотреть,то оптимальный вариант НПЗ PAG 3х-5х,хотя я бы ее взял сугубо для фото,а для визуала ограничился или короткофокусными окулярами ,либо 2х барлоу.
« Останнє редагування: 21 Березня 2017, 19:56:24 від ask76 »
Записаний
Лоуренс Максвелл Краусс

Waldemahr

« Відповідь #6 : 21 Березня 2017, 22:19:35 »
. - .

Ви праві. Для візуала мене в принципі задовольняє SW 2x, але для фото планет і Місяця її замало. І по збільшеню, і по чіткості зображення.
Щодо зеленого просвітленя, то у моєї TS таке. Але якість, у порівнянні з SW, помітно гірша.
НПЗ "Tal achromatic Barlow lens 3x lanthanum" знайшов на ібеї за 63 євро. Це не та, про яку Ви говорите?
І хочеться, і колеться, чесно кажучи :)
Записаний

ask76

Записаний
Лоуренс Максвелл Краусс

clavutich

• Подяк: 7890
  • Ярослав
    • Победитель конкурса "Лучшее астрофото" 2016 года
« Відповідь #8 : 21 Березня 2017, 22:55:08 »
. - .

Якщо Вам буде цікаво, перепробував багато барлоу для фото але чомусь сподобалась недорога Knight Owl 3* http://www.owlastronomy.com/barlows.htm І тепер постійно її використовую.
Записаний
Слава Україні!

Waldemahr

« Відповідь #9 : 21 Березня 2017, 23:01:09 »
. - .

http://www.star-hunter.ru/barlow-lens-npz-pag-3-5x/
Дякую, але таку навряд чи знайду в німеччині.
Записаний

Waldemahr

« Відповідь #10 : 21 Березня 2017, 23:02:22 »
. - .

Якщо Вам буде цікаво, перепробував багато барлоу для фото але чомусь сподобалась недорога Knight Owl 3* http://www.owlastronomy.com/barlows.htm І тепер постійно її використовую.
Так, ціква будь-яка думка і порада. Дякую, я подивлюсь.
Записаний