Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
21 Липня 2025, 22:51:20

Увійти

google

Автор Тема: Астрономия в школе  (Прочитано 1600 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

rgb

• Подяк: 150
Re: Астрономия в школе
« Відповідь #20 : 21 Січня 2022, 16:29:48 »
. - .

В статтi  Эда на форумi "Я хочу показать людям небо" про Д. Д Максутова такий же.
« Останнє редагування: 21 Січня 2022, 16:41:04 від rgb »
Записаний

Вадим

• Подяк: 1040
« Відповідь #21 : 21 Січня 2022, 16:42:04 »
. - .

Він?

На "Астрополісі" є про нього стаття: http://www.astroclub.kiev.ua/forum/index.php?page=98;print
Записаний
HEQ5 Pro Belt Mod + EQDrive Standard + FocusDrive
10" мобільний добсон; Coronado SolarMaxII 60mm filter unit + МШР; Celestron C8 "Orange tube"; Meade ETX-90.
CAM86 mono; Canon 550; QHY5III178mm.
Подякували

SIDEROCRATOR

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 7132
  • Omnes in astronomo continentur.
« Відповідь #22 : 21 Січня 2022, 16:42:19 »
. - .

В статтi  Эда на форумi "Я хочу показать людям небо" про Д. Д Максутова такий же.
Дійсно
То це виходить я в Максутівський телескоп спостерігав
Записаний
Астрономія корисна, бо показує нам, яка нікчемна люди­на тілом і яка велична вона духом, бо розум її в змозі осягнути сяючі безодні, де її тіло, лише темна точка, але вона у змозі насолоджуватися їхньою безмовною гармонією. А. Пуанкаре

SIDEROCRATOR

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #23 : 21 Січня 2022, 16:43:38 »
. - .

Він?
На "Астрополісі" є про нього стаття: http://www.astroclub.kiev.ua/forum/index.php?page=98;print
Він, тільки в цього колона якась коротка
« Останнє редагування: 21 Січня 2022, 23:02:10 від SIDEROCRATOR »
Записаний
Астрономія корисна, бо показує нам, яка нікчемна люди­на тілом і яка велична вона духом, бо розум її в змозі осягнути сяючі безодні, де її тіло, лише темна точка, але вона у змозі насолоджуватися їхньою безмовною гармонією. А. Пуанкаре

rgb

« Відповідь #24 : 21 Січня 2022, 16:44:55 »
. - .

Дякую Вадиме за ссилку, а то шось не змiг ii сюди прив'язати.
Записаний

Shyrko

• Подяк: 25
« Відповідь #25 : 26 Січня 2022, 02:49:55 »
. - .

Мені в цьому плані пощастило.  :binolook: були скопи - рефрактор і Міцар, а також вчитель, який любить і займається астрономією.
Тому з ранніх шкільних років вся школа була вкурсі основних астрономічних подій.
Так і я почав своє знайомство з астрономією за допомогою шкільних інструментів... Згадуючи :facepalm:, МШР здавався мега інстументом
Записаний
Delta Optical GSO Dobson 10 "F / 5
Bino 12×80
Подякували

slava3500

• Подяк: 1862
« Відповідь #26 : 26 Січня 2022, 10:57:49 »
. - .

Щасливчик.
У мене в 10 класі вже свій телескоп був, щоправда, пластиковий "Астрокабінет 90".
Записаний
5766 дип-скай объектов, 101 комета(!!), из них уже 9(!) -в двух появлениях и почти 12 000 визуальных оценок переменных звезд.

Anikey

• Подяк: 2
  • Истина где-то рядом
« Відповідь #27 : 26 Січня 2022, 13:14:08 »
. - .

Мені в цьому плані пощастило.  :binolook: були скопи - рефрактор і Міцар, а також вчитель, який любить і займається астрономією.
Тому з ранніх шкільних років вся школа була вкурсі основних астрономічних подій.
Так і я почав своє знайомство з астрономією за допомогою шкільних
інструментів... Згадуючи :facepalm:, МШР здавався мега інстументом
Во! Щасливі люди. :super:
Записаний
Телескоп Sky-Watcher 909AZ3.    Бинокль HELIOS 15*70.    Binoculars SVBONY 2,1*42

sets

• Подяк: 4
« Відповідь #28 : 27 Січня 2022, 10:39:11 »
. - .

Підручник Воронцова-Вельямінова та астрономічна енциклопедія зробили одного разу свою справу, не зважаючи на те, що був у 4 класі. Багато чого було незрозуміло, але було страшенно цікаво. Завдяки схемі у енциклопедії тоді ж з'явився перший рефрактор з 2 лінз по 0.5 диоптрій і окуляра. Враженням не було меж. Навіть вушка Сатурна при гарній погоді було видно. Небо не було вже розмазаною по небі аквареллю, а перетворилось на всіяне незчисленною кількістю зірок та інших об'єктів "непахане" поле.
Потім з'явились Цесевич («Що і як спостерігати на небі»), Дагаєв і пригодницька, перечитувана не раз, історія про те, як вчені мужі полювали на поки що невідкритий Нептун та інші планети. (Поиски и открытия планет (Гребенников Е.А., Рябов Ю.А.)
Записаний
Подякували

rgb

« Відповідь #29 : 27 Січня 2022, 17:45:23 »
. - .

Дуже схоже на мою iсторiю. Тiльки лiпив телескоп з насадочной лiнзи АЛ4, що купив на заощадженi грошi вiд обiдiв у школi, i окуляра БШР 10мм,який випадково до мене потрапив. Трубками телескопа були обрiзанi алюмiнiевi балочики з пiд лаку для волосся.
Записаний

Anikey

• Подяк: 2
  • Истина где-то рядом
« Відповідь #30 : 27 Січня 2022, 17:57:14 »
. - .

Очень интересно читать как люди описывают своё вхождение в мир астрономии. И, что самое важное, выхода из этого интересного мира - уже нет. Затянуло и всё! :D

Записаний
Телескоп Sky-Watcher 909AZ3.    Бинокль HELIOS 15*70.    Binoculars SVBONY 2,1*42

slava3500

« Відповідь #31 : 29 Січня 2022, 11:00:10 »
. - .

К сожалению, это не так. По своим знакомым могу сказать что 10-летний рубеж астростажа преодолевает примерно каждый 10-й начинающий.
Записаний
5766 дип-скай объектов, 101 комета(!!), из них уже 9(!) -в двух появлениях и почти 12 000 визуальных оценок переменных звезд.
Подякували

SIDEROCRATOR

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #32 : 29 Січня 2022, 12:29:49 »
. - .

К сожалению, это не так. По своим знакомым могу сказать что 10-летний рубеж астростажа преодолевает примерно каждый 10-й начинающий.
а тих хто перейшов 20 річний рубіж то взагалі на пальцях порахувати можна
Записаний

Edward

• Подяк: 2055
  • Be free!
« Відповідь #33 : 29 Січня 2022, 17:19:31 »
. - .

а тих хто перейшов 20 річний рубіж то взагалі на пальцях порахувати можна
Але з вiком бувають рецедиви i "хвороба" повертаеться. ;)
Записаний
"Запалiть факела, все закiнчено…"(с)
Подякували

slava3500

« Відповідь #34 : 29 Січня 2022, 18:59:18 »
. - .

У мене цього року своєрідний ювілей-35 років регулярного та щорічного астростажу. Без перерв на навчання, армію, роботу, хвороби та весілля.
Записаний

SIDEROCRATOR

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #35 : 29 Січня 2022, 19:05:44 »
. - .

У мене цього року своєрідний ювілей-35 років регулярного та щорічного астростажу. Без перерв на навчання, армію, роботу, хвороби та весілля.
В мене астростаж з 1994 р.
Записаний

Игорь Александрович

• Подяк: 302
« Відповідь #36 : 29 Січня 2022, 22:18:58 »
. - .

В школі не було ні астрономії ні телескопів, а місцевий планетарій закрили, частину приміщення тоді здавали в аренду для торгівлі якимось ширпотребом. Тому мені астрономія зайшла через астрологію.  :-\
Записаний
Атомы = Вселенные

SIDEROCRATOR

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #37 : 29 Січня 2022, 22:44:44 »
. - .

В школі не було ні астрономії ні телескопів, а місцевий планетарій закрили, частину приміщення тоді здавали в аренду для торгівлі якимось ширпотребом. Тому мені астрономія зайшла через астрологію.  :-\
А мені навпаки
Правда ненадовго
Записаний