Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* * *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
19 Липня 2025, 15:33:01

Увійти

google

Автор Тема: Куплю бинокль для ЗСУ  (Прочитано 548 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

dema

• Подяк: 1
Куплю бинокль для ЗСУ
« : 17 Жовтня 2022, 12:19:42 »
. - .

Куплю бинокль на позицию (для себя, взвода) . От 15х , желательно штатив. Или же трубу. А может есть предложение с камерой, чтобы смотреть с укрытия. Вощем нужно палить передвижение орков. Предлагайте, советуйте. Спасибо.
Записаний
Meade DS-2130
БПЦ 20х60 .
Подякували

Саша Наумов

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 619
  • Refractorman
Re: Куплю бинокль для ЗСУ
« Відповідь #1 : 17 Жовтня 2022, 23:09:44 »
. - .

Нажаль, особисто допомогти я не можу бо нема чим - ані бінокля від 15х, ані зорової труби.

Стосовно оптики з камерою - що, безперечно, безпечніше для спостерігача - скажу так: сучасна астрономічна оптика в поєднанні з камерою потребує комп'ютера, і я не знаю таких рішень, щоб камера віддавала зображення просто на дисплей чи телевізор.
Навіть на аліекспресі я не знайшов просто "камеру з підключенням до дисплея", окрім дверних оченят в комплекті з малюсеньким дисплеєм, які ще треба якось прикрутити до стандартного 1.25" фланця, щоб під'єднати до зорової труби чи телескопчика.

А як щодо охоронної камери з зум- або просто довгофокусним об'єктивом?
Гадаю, камера може віддавати аналоговий сигнал, який можливо вивести на якомусь невеликому дисплеї чи телевізорі. В усякому разі, габарити і вага таких камер менші за габарити і вагу навіть невеликих телескопчиків, і кріплення до штатива є елементом конструкції. Камери поширені, об'єктиви з CS фланцем теж.
Це просто ідея, вибачте якщо ідея недолуга.
Записаний
Agema SD 150 + WS-400

Серый

• Подяк: 85
  • 097-255-0-255
« Відповідь #2 : 17 Жовтня 2022, 23:50:59 »
. - .

А вот такой не подойдет,и кратность 25 и безопасно для наблюдателя?
https://reibert.info/lots/ruchnoj-teleskop-podzornaja-truba-japonija-25-30.937989/
Или такой,но 5 крат всего.
https://reibert.info/threads/periskop-uzi-truba-razvedchika-x5.1354278/
Записаний
DOB 12" Retractable

Серега

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 1166
« Відповідь #3 : 18 Жовтня 2022, 00:51:07 »
. - .

Нажаль, особисто допомогти я не можу бо нема чим - ані бінокля від 15х, ані зорової труби.

Стосовно оптики з камерою - що, безперечно, безпечніше для спостерігача - скажу так: сучасна астрономічна оптика в поєднанні з камерою потребує комп'ютера, і я не знаю таких рішень, щоб камера віддавала зображення просто на дисплей чи телевізор.
Навіть на аліекспресі я не знайшов просто "камеру з підключенням до дисплея", окрім дверних оченят в комплекті з малюсеньким дисплеєм, які ще треба якось прикрутити до стандартного 1.25" фланця, щоб під'єднати до зорової труби чи телескопчика.

А як щодо охоронної камери з зум- або просто довгофокусним об'єктивом?
Гадаю, камера може віддавати аналоговий сигнал, який можливо вивести на якомусь невеликому дисплеї чи телевізорі. В усякому разі, габарити і вага таких камер менші за габарити і вагу навіть невеликих телескопчиків, і кріплення до штатива є елементом конструкції. Камери поширені, об'єктиви з CS фланцем теж.
Це просто ідея, вибачте якщо ідея недолуга.
Камери від ZWO за допомогою додатка ASICap через OTG  працюють на гаджетах з андроїд
Записаний
Подякували

sevs2008

• Подяк: 18
« Відповідь #4 : 19 Жовтня 2022, 11:03:41 »
. - .

Записаний

char

• Подяк: 1
« Відповідь #5 : 19 Жовтня 2022, 13:02:27 »
. - .

пропоную розглянути варіант бюджетного фотоапарата з Wi-Fi .
досить просто і зручно, колись був такий фотоапарат , пробував все просто.
ось наприклад Panasonic Lumix DMC-SZ5, на ОЛХ б/у 1500 грн. може можна знайти ще дешевше, зум 12х (чим не бінокль)
тут як це працює:

став на штатив в любому місці и дивись на смартфоні в укритті.
можна пошукати інші варіанти (кращі, дорожчі чи дешевші) Panasonic  просто першим в пошуку попався.
« Останнє редагування: 19 Жовтня 2022, 19:23:07 від char »
Записаний

rgb

• Подяк: 150
« Відповідь #6 : 19 Жовтня 2022, 14:42:27 »
. - .

Revolution imager r2 - це китайська камера для вiдеоастрономii з екранчиком, вроде вiн 7 дюймiв. Попадалося на еbay i на клоудях продають. Десь пiд 300 дол. без доставки. По характеристикам непогана, але вживу не знаю.
Труба в мене тiльки "Турист 4"
Записаний

Огарков Сергей

• Подяк: 231
« Відповідь #7 : 19 Жовтня 2022, 20:35:19 »
. - .

Есть зум Брессер 12-40х60. Хотя написано 10-60х60. Пользовались аккуратно и очень мало. В теме продажи биноклей на 6 странице есть тема и его фото.
« Останнє редагування: 19 Жовтня 2022, 20:42:12 від Огарков Сергей »
Записаний
Инструменты - рефрактор 125/1080, "Мицар" на Еку-3-2, HEQ-5 Pro SynScan, МАК-127/1500, БПЦ20х60.

Rfrnec

• Подяк: 31
  • Истина за пределами достижимого.
« Відповідь #8 : 20 Жовтня 2022, 13:11:59 »
. - .

Мабуть це підійде:https://www.olx.ua/d/obyavlenie/tsifroviy-monokl-usb-bnokl-teleskop-IDPQxhc.html?reason=observed_ad
 :SLA:
Записаний
С уважением Игорь. г. Харьков

Серега

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 1166
« Відповідь #9 : 23 Жовтня 2022, 01:27:45 »
. - .

пропоную розглянути варіант бюджетного фотоапарата з Wi-Fi .
досить просто і зручно, колись був такий фотоапарат , пробував все просто.
ось наприклад Panasonic Lumix DMC-SZ5, на ОЛХ б/у 1500 грн. може можна знайти ще дешевше, зум 12х (чим не бінокль)
тут як це працює:

став на штатив в любому місці и дивись на смартфоні в укритті.
можна пошукати інші варіанти (кращі, дорожчі чи дешевші) Panasonic  просто першим в пошуку попався.
WiFi не можна, руssкіє РЕБи бачать
Записаний