Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
13 Лютого 2026, 21:25:16

Увійти

google

Автор Тема: Астроподії минулого року, що гарно згадуються.  (Прочитано 102 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gordon2903

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 1355
  • концентрація.......

Створив цю тему, не для якогось офіціозу-пафосу з чіткої прив'язкою до головних астроподій. Хочеться, щоб той хто цього бажає, поділився своїм - "сакральним", тим що його вразило на зоряному небі, тим що закарбувалось у ньому за минулий рік (чи якийсь інший період).

Почну з себе. То було 25.10.25, прогнози були впевнені, але навколо безпросвітно лив дощ. Я в куточку, облизувався на фото комет A6 і R2, що тоді гуляли в мережі. Ось вже вони, вже "відійшли" від Сонця, вже знаходяться в зручних, як для візуалу так і для зйомки - умовах...Але погода, просто, не давала шансів, я бачив, як сильно це вплинуло на моє оточення, всі ніби зневірились , що прийде небо, тим паче що йшов такий сильний дощ. Єдиний, хто тоді виїхав зі мною - Саша Лозійчук,  :SLA:
 І таки так, нам пощастило, ми побачили в великий Доб (400/1800), всю ту "кометну магію", як ще назвати коли на небі, водночас, видно 2 яскраві комети..... які ж вони були різні.
 Коли вже добряче надивились, я, вже подумав про фото, але потім усвідомив - телескоп ловить достатньо світла, щоб записати відео. Звісно коли отримав відео, комет, що записані в один і тойже час, з одними й тими ж умовами, то треба їх порівняти. Власне це я і зробив:

Записаний
Подякували