Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* * *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
09 Серпня 2026, 01:54:13

Увійти

google

Автор Тема: Розглядаю продаж  (Прочитано 237 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Acidlex

• Подяк: 580
  • Олександр
Розглядаю продаж
« : 12 Липня 2026, 12:50:20 »
. - .

Є цікаві речі які я рано чи пізно доведеться продавати з різних причин, але поки що не готовий, але якщо комусь дуже потрібно то можу розглянути продаж.

Телескоп рефлектор (ферма): D=370мм, F=1920, дуже легкий як для такої апертури (приблизно 25кг, точно не пам'ятаю). Дзеркало виготовлене С. Камінським, конструкція алюмінієва. Хвора спина, і нема місця де можна спостерігати, багато років просто лежить. Шкода продавати, багато вклав часу, сил і грошей, але не думаю, що ситуація стане кращою.
$2200 (самовивіз, бо нема в що пакувати)

Сонячний телескоп: DayStar Solar Scout SS60-ds. Награвся, мабуть не проти продати, і можливо колись спробувати більшу апертуру.
$850

Рефрактор астрограф: ZWO FF80 з редуктором фокусу x0.67. Хороша річ, але перфекціонізм не дає спокою, дивлюся в сторону UltraCat 91. В ідеальному стані. Малоімовірно, що продам зараз.
$1500

Фото об'єктив: Rokinon 135mm F/2 Nikon, з кільцями і планкою ЛХ, є перехідник на Canon EOS. Не думаю, що варто продавати, але дуже рідко користуюся, вагаюся.
$350

Дзеркало для рефлектора: Hubble Optics 12" F/5, стан покриття на 4, не думаю, що впливатиме на зображення. Товщина 24мм (суцільне, не сендвіч), вага приблизно 4кг. Можливість зробити дуже легкий телескоп, але потребуватиме хорошого розвантаження щоб уникнути астигматизму. Якість поверхні я не знаю. Імпульсивна покупка, хочу зробити легший ніж 370мм телескоп, але зараз нема натхнення і часу цим займатися, тож вагаюся з продажем. Ще є вторинне дзеркало Antares 66мм 1/15, але стан на трійку, підійде як тимчасове.
$700

Камера: ZWO ASI071MC (APS-C, 4.78 μm), користувався мало, пізніше придбав повнокадрову камеру, тож є чим гратися окрім цієї. До неї є ще шухлядка для фільтрів ZWO FilterDrawer, або SVBony.
$750 (сама камера, без шухлядки для фільтрів)

Камера: Orion G24 (Full Frame, Sony IMX410, 5.94 μm), ще не награвся, тож навряд зараз продам, але можливо. Хочу дрібніший піксель, якщо колись буде UltraCat.
$2200

Ціни орієнтовні.
« Останнє редагування: 31 Липня 2026, 15:01:37 від Acidlex »
Записаний
Саморобний телескоп системи Ньютона 370mm F/5.2, Celestron EdgeHD 8", SVBony MK127, ZWO FF80 80mm F/7.5, DayStar Solar Scout SS60-ds
HEQ5 Pro, EQ3