Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
14 Липня 2025, 05:12:51

Увійти

google

Автор Тема: Огляд WO Megrez 88 FD APO - "блондин в чорному ботинку"  (Прочитано 3463 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

V@lery

• Подяк: 0
Re: Огляд WO Megrez 88 FD APO - "блондин в чорному ботинку"
« Відповідь #20 : 25 Вересня 2010, 11:55:15 »
. - .

а вообще посмотрите эту ссылку http://www.astronomy.ru/forum/index.php/topic,29148.0.html... на ней рисунок звезды... испорченный атмосферой полностью соответствовал тому что я видел в этот телескоп!!! :binolook:

Подивився. Якщо вірити цьому малюнку, то в моїй трубі швидше кома ніж астигматизм (або і те й те разом). Об'єктив труби крутити немає ні бажання, ні досвіду. Як вихід спробую перевірити чи на одній оптичні вісі труба та фокусер. Ніхто не підкаже як правильно це зробити?

телескоп у Вас охлаждался?????
сразу после того как я выношу из комнаты на улицу...... у меня в окуляре тоже все картинки искаженной звезды показывает!!! и астигматизм ... и кому!!!
но после охлаждения.... минут через 15-30 звездочка становится кругленькой!!! :)
Записаний

vital_2000

• Подяк: 2
« Відповідь #21 : 25 Вересня 2010, 12:14:54 »
. - .

телескоп у Вас охлаждался?????

Ні. Але перші ознаки розюстування помітив під час багатогодинних спостережень ще влітку. Та все ж термостабілізацію буду тепер враховувати.
Записаний

Roman K.

• Подяк: 22
  • Забанений!
  • Plus lucis non semper melius est
« Відповідь #22 : 07 Жовтня 2010, 18:06:01 »
. - .

Не женіться за великими збільшеннями. З часом відчуєте, що спостерігати планети в такий невеликий інструмент нецікаво, оскільки деталей видно замало і вони швидко набриднуть. Зате зрозумієте основну перевагу невеликого рефрактора - можливість використання великого поля зору: хмари Чумацького шляху, яскраві зоряні скупчення, порівняно яскраві комети і дифузні туманності. А це збільшення від 12 до 30х у вашому випадку.
О, якраз на кометі сьогодні перевіримо!  :)
Записаний
Arsenal 15075eq3.2, SW 1309eq3.2, біно 20х90, Watec 902h2, Canon 600d