Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
28 Червня 2025, 10:51:14

Увійти

google

Автор Тема: ЗРТ-457 помощь в модернизации  (Прочитано 8177 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Серега

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 1166
Re: ЗРТ-457 помощь в модернизации
« Відповідь #20 : 02 Травня 2018, 02:39:13 »
. - .

Крім того зараз за 1,5к грн можна взяти новий китайський телескоп 70 мм з коротким фокусом 400 мм
зараз тут в барахолці можна купити 200мм дзеркало за таку саме ціну.
Добре що в мої часи такого вибору не було, не почав би сам оптику робити. Але щось робити завжди корисно, хоча би трубу до того дзеркала
Записаний

POL

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 737
  • Матченко Павел
« Відповідь #21 : 02 Травня 2018, 09:01:47 »
. - .

Цитувати
Ну уже купил, не выкидывать же! :)
Нет) Попользуйтесь немного, дойдите сами что Вы не поймали удачу за хвост а конкретно промахнулись (по незнанию, ничего страшного), и выставляйте на продажу с последующей покупкой телескопа  ;)
Цитувати
В такую трубу, в городских условиях в красной зоне, на Юпитере разглядел две полосы, еле-еле, но разглядел, ну, и 6 спутников насчитал.
Краснота зоны на количество деталей на Луне/планетах не влияет. Не буду вдаваться в детали, но 2 полосы на Юпитере видно во что угодно, лишь бы увеличение позволяло.
Записаний

Квазар 3C 273

• Подяк: 144
« Відповідь #22 : 02 Травня 2018, 10:04:03 »
. - .

Крім того зараз за 1,5к грн можна взяти новий китайський телескоп 70 мм з коротким фокусом 400 мм
зараз тут в барахолці можна купити 200мм дзеркало за таку саме ціну.
І саме цікве, що схоже поки ніхто так і не купив! Напевно всім легше взяти готову трубу ніж самому збирати телескоп :gigi: , хоч і заплатити за готову доводиться більше.

Не буду вдаваться в детали, но 2 полосы на Юпитере видно во что угодно, лишь бы увеличение позволяло.
Теоретично то так, але практично все те "що завгодно" що не є телескопом частіше за все навіть маючи достатнє збільшення не має достатньої якості, щоб ті полоси показати. А телескопи як правило такі вже погані не зустрічаються. Екваторіальні полоси Юпітера в них й справді добре видно вже зі збільшенням в 40х.

В такую трубу, в городских условиях в красной зоне, на Юпитере разглядел две полосы, еле-еле, но разглядел, ну, и 6 спутников насчитал. Для моих целей, на текущий момент такого инструмента вполне достаточно.
А 6 супутників це вже цікаво, щось я такого не помічав в свій 150 мм. :hz:
Записаний
DeepSky 150/990 refractor , Vixen VMC110L, Celestron 70/400, Nikon Aculon 10x50.

alex~

• Подяк: 306
« Відповідь #23 : 02 Травня 2018, 12:01:30 »
. - .

Цитувати

А 6 супутників це вже цікаво, щось я такого не помічав в свій 150 мм. :hz:
то мабуть були поряд ще якісь зірки
Записаний

Edward

• Подяк: 2055
  • Be free!
« Відповідь #24 : 02 Травня 2018, 22:08:19 »
. - .

Мудернизация немудернезируемого... :gigi:
великий вiдносний отвiр, склейка цим все сказано. Ця труба була гарна у перщiй модифiкацii там було щось пiд 1:10
Тут народ "мерцало" предлагает купить или готовый телескоп - дельный совет, а эту штуку не трогать, оставить для грешной Земли  ;D
« Останнє редагування: 02 Травня 2018, 23:35:16 від Edward »
Записаний
"Запалiть факела, все закiнчено…"(с)
Подякували