Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
24 Липня 2025, 14:38:35

Увійти

google

Автор Тема: Посоветуйте беззеркалку.  (Прочитано 7762 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Джонни

• Подяк: 217
Re: Посоветуйте беззеркалку.
« Відповідь #60 : 22 Березня 2013, 20:09:45 »
. - .

Во как! А как же снимать в около зенитной зоне? :)
А чем она так страшна? Самое страшное - может быть, прийдётся привстать с табуретки  :)
Записаний
SW15075 EQ3-2 с приводами, Samsung NX1000

Shadow

• Подяк: 920
« Відповідь #61 : 22 Березня 2013, 20:10:41 »
. - .

Вообщем, я склоняюсь к Самсунгу. Оказывается, у всех Сонь - поворотные дисплеи. Мне такая крутизна не подходит.

интересно, а чем эта фича мешает?  :hz:  :)
Записаний

M_M

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 1094
« Відповідь #62 : 22 Березня 2013, 20:26:51 »
. - .

Во как!
А как же снимать в около зенитной зоне? :)
Если МАК или рефрактор, то с помощью вот этого прибора

;)
Записаний

Джонни

« Відповідь #63 : 22 Березня 2013, 20:54:22 »
. - .

интересно, а чем эта фича мешает?  :hz:  :)
Палит всю контору  ;)  :gigi:
Записаний

Acidlex

• Подяк: 562
  • Олександр
« Відповідь #64 : 22 Березня 2013, 21:44:50 »
. - .

Поворотний дисплей корисна штука, знаю по своєму рефрактору і старенькій canon a540. В цьому плані у Соні перевага для астрофото. Але все ж таки я схиляюсь в сторону самсунг nx1000, вже придивився необхідні аксесуари для нього.
Але мабуть саму камеру доведеться купувати тут, ненабагато дорожче, але менше проблем з гарантією.

Доречі Т-адаптер для NX в Україні, але хто зна коли буде в наявності
http://rozetka.com.ua/samyang_t_mount_samsung_nx/p163709/
Записаний
Саморобний легкий 370mm F/5.2 (системи Ньютона), Celestron EdgeHD 8", ZWO FF80 80mm F/7.5, Barska Magnus ED Triplet 80mm F/7, DayStar Solar Scout SS60-ds
HEQ5 Pro, EQ3

Джонни

« Відповідь #65 : 22 Березня 2013, 22:22:23 »
. - .

Але все ж таки я схиляюсь в сторону самсунг nx1000 
А які Ви бачите переваги?
Записаний

Acidlex

• Олександр
« Відповідь #66 : 24 Березня 2013, 16:13:00 »
. - .

Але все ж таки я схиляюсь в сторону самсунг nx1000 
А які Ви бачите переваги?
+Nex 5N, focus peaking, поворотний дисплей, по тестах менш шумна матриця (причина 16Мп прототи 20Мп) , хоча на мій погляд RAW знімки Самсунга кращі ніж Соні навіть на високих ISO, мабуть причнина в тих же мегапікселях.
+NX1000 кращий (різкіший) кіт об'єктив, зручніше і швидше керування, нормальний "башмак" для спалаху (в NEX він свій специфічний), ЦІНА.

Об'єктиви дорогі для обох камер, але можно використовувати доступні М42 через перехідник, тут, той же  "focus peaking" у Nex5 виручатиме. "focus peaking" можливий і на NX20,210,1000, але його прибрали з прошивки ((, в NX300 він є.

Думаю, далі заміню на NX300 , коли буде в продажу і стабілізується ціна, ну і якщо варто буде ))).

Я не фотограф, так що все IMHO.
« Останнє редагування: 24 Березня 2013, 16:21:38 від Acidlex »
Записаний
Саморобний легкий 370mm F/5.2 (системи Ньютона), Celestron EdgeHD 8", ZWO FF80 80mm F/7.5, Barska Magnus ED Triplet 80mm F/7, DayStar Solar Scout SS60-ds
HEQ5 Pro, EQ3

Джонни

« Відповідь #67 : 24 Березня 2013, 19:03:08 »
. - .

але можно використовувати доступні М42 через перехідник
Спасибо за ответ! А вот и переходник можно заказать М42 - Т2 http://www.astroclub.kiev.ua/forum/index.php?topic=16684.msg338527#new пост №43
Записаний

Джонни

« Відповідь #68 : 18 Квітня 2013, 17:43:00 »
. - .

Появился у меня NX1000, появилась и проблема - камера не хочет снимать без родного объектива. Что делать? Ручной режим не помагает, съемка в прямом фокусе невозможна - выводит сообщение - нет объектива. По экранчику вижу, что сфокусировался точно, а снимок сделать нельзя.
Записаний

Shadow

« Відповідь #69 : 18 Квітня 2013, 18:24:09 »
. - .

тут - http://www.dpreview.com/forums/thread/3257536 пишут вот что:

Цитувати
If you look at your mount on the camera there is a confirmation pin at the 5 O'clock position. This needs to be pushed in for the camera to fire. The adapters will push this in for you.

а ваш адаптер блокирует этот пин?
Записаний

Джонни

« Відповідь #70 : 18 Квітня 2013, 18:34:08 »
. - .

у меня кольцо-переходник просто механическое, без контактов. Может оно что-то нажать должно?
Записаний

Shadow

« Відповідь #71 : 18 Квітня 2013, 19:11:44 »
. - .

у меня кольцо-переходник просто механическое, без контактов. Может оно что-то нажать должно?

может быть и должно.. а может и нет..
Записаний

Stalker

• Подяк: 318
  • Всю жизнь я пытаюсь сделать ЮЛУП АНВОГ ЗИ
« Відповідь #72 : 18 Квітня 2013, 20:17:36 »
. - .

Выложите фото адаптера.
Записаний
"... Яд, мудрецом тебе предложенный, прими,
    Из рук же дурака не принимай бальзама." (Омар Хайям)

Acidlex

• Олександр
« Відповідь #73 : 18 Квітня 2013, 20:33:50 »
. - .

Десь в інтернеті бачив опис такоїж проблеми. Наскільки я памятаю, перехідник недонатискає якийсь датчик в середині. Спробую пошукати?

Взагалі які ваші враження від камери? Я теж збираюсь купувати на днях NX1000.

А ось тут і  відповідь http://club.foto.ru/forum/44/649713,38#p8746298
« Останнє редагування: 19 Квітня 2013, 10:56:37 від Acidlex »
Записаний
HEQ5 Pro, EQ3

nechimir

• Подяк: 0
  • Владимир
« Відповідь #74 : 18 Квітня 2013, 20:54:50 »
. - .

Здається враження вже видно як кажуть "на лицо",чесно кажучи не можу зрозуміти навіщо купувати таку камеру,мінуси якоі набагато перевищують плюси,йти в ногу з часом??Вона ж не досконала,навіть тої компактності куструбатої не можу зрозуміти,моє враження,що це якась перехідна ще не завсім зформована ніша,яка можливо надалі переросте в щось стабільне,але фрази-що за беззеркалками майбутнє чомусь не можу осягнути,на це потрібен час яу мінімум..
Записаний

M_M

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 1094
« Відповідь #75 : 18 Квітня 2013, 21:42:28 »
. - .

В NEX надо в меню разрешить спуск без объектива. Может быть и в NX такое есть?
Записаний

Acidlex

• Олександр
« Відповідь #76 : 18 Квітня 2013, 22:35:02 »
. - .

Здається враження вже видно як кажуть "на лицо",чесно кажучи не можу зрозуміти навіщо купувати таку камеру,мінуси якоі набагато перевищують плюси,йти в ногу з часом??Вона ж не досконала,навіть тої компактності куструбатої не можу зрозуміти,моє враження,що це якась перехідна ще не завсім зформована ніша,яка можливо надалі переросте в щось стабільне,але фрази-що за беззеркалками майбутнє чомусь не можу осягнути,на це потрібен час яу мінімум..
Ну те що китайці зробили кривий адаптер, думаю не проблема камери. Люди безпроблем знімають мануальними обєктивами на NX1000. А щодо майбутнього, то я згоден на 100%, що через кілька років зеркалки будуть в меншості. Я небачу ніяких переваг зеркалок, враховуючи сучасний рівень електроніки. Може я помиляюсь, але головними компонентами камери є об'єктив і матриця, далі електроніка.
Що до NX1000, мінусами можуть показатися відсутність EVF, відсутність вбудованого спалаху, якість відео могла бути краща. Більше нічого суттєвого неможу згадати.

Які мінуси бачите Ви?

Зараз читаю відгуки по NX300 (кілька днів тому тільки зявилася в продажу в Україні), Якість знімків, суттєво незмінилася в порівнянні з попередніми моделями, зато зручність використання на дві голови вище, по швидкості фокусуваня помітно обходить NX6, але ціна на старті продажу висока, чекати поки впаде до припустимого рівня нехочу. Думаю скоро Самсунг займе своє місце, поруч з лідерами.

Щодо астрофото то буде видно по результатах. Все вище сказане відноситься до користування за прямим призначенням :)

P.S. Я не фотограф, а так звичайний користувач.
« Останнє редагування: 18 Квітня 2013, 23:09:22 від Acidlex »
Записаний
HEQ5 Pro, EQ3

nechimir

• Владимир
« Відповідь #77 : 18 Квітня 2013, 23:19:56 »
. - .

Ну те що китайці зробили кривий адаптер, думаю не проблема камери. Люди безпроблем знімають мануальними обєктивами на NX1000.
Конэчно діло не в китайцях,просто камера не знімає без всяких там адаптерів,а зеркалка без обєктива може знімати... :P
Записаний

nechimir

• Владимир
« Відповідь #78 : 18 Квітня 2013, 23:46:15 »
. - .

Ну те що китайці зробили кривий адаптер, думаю не проблема камери. Люди безпроблем знімають мануальними обєктивами на NX1000. А щодо майбутнього, то я згоден на 100%, що через кілька років зеркалки будуть в меншості. Я небачу ніяких переваг зеркалок, враховуючи сучасний рівень електроніки. Може я помиляюсь, але головними компонентами камери є об'єктив і матриця, далі електроніка.
Що до NX1000, мінусами можуть показатися відсутність EVF, відсутність вбудованого спалаху, якість відео могла бути краща. Більше нічого суттєвого неможу згадати.

Які мінуси бачите Ви?
Я взагалі його не бачу,маю на увазі не мінус в аппараті,а сам  аппарат,вибачте...
Записаний

Stalker

• Подяк: 318
  • Всю жизнь я пытаюсь сделать ЮЛУП АНВОГ ЗИ
« Відповідь #79 : 19 Квітня 2013, 01:13:05 »
. - .

Ну те що китайці зробили кривий адаптер, думаю не проблема камери. Люди безпроблем знімають мануальними обєктивами на NX1000.
Конэчно діло не в китайцях,просто камера не знімає без всяких там адаптерів,а зеркалка без обєктива може знімати... :P

А зачем вам, снимки без объектива? ;D
А переходники, нужны для любой камеры.
Просто, Евгению нужно - "побороть" мануал :)
Записаний
"... Яд, мудрецом тебе предложенный, прими,
    Из рук же дурака не принимай бальзама." (Омар Хайям)