Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
11 Травня 2025, 03:00:06

Увійти

google

Автор Тема: Астросаквояжѣ (All-in-one)  (Прочитано 6263 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Yum

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 723
  • Сергей, и на ты... :)
Re: Астросаквояжѣ (All-in-one)
« Відповідь #40 : 10 Грудня 2015, 21:48:44 »
. - .

У меня БТР 150 Сергея Огаркова. :) Но уже версия 2.0 Усовершенствовано крепление диагоналки, сам девайс выполнен в варианте ОТА, для транспортого положения конструкция разнимается на две части и соединяется в перевернутом положении. Выполнена под полувилочную монтировку Celestron nexstar goto. Посмотрите видео доклада Сергея с Равноденствия 2015
https://m.youtube.com/watch?t=1&v=mf3fOaaOIbY
« Останнє редагування: 10 Грудня 2015, 22:19:54 від Yum »
Записаний
Dob130\650 & SW1025 & SWMaxView90 на Celestron NexStar SE & SW multi function

Огарков Сергей

• Подяк: 231
« Відповідь #41 : 10 Грудня 2015, 22:29:23 »
. - .

У меня БТР 150 Сергея Огаркова. :) Но уже версия 2.0 Усовершенствовано крепление диагоналки, сам девайс выполнен в варианте ОТА, для транспортого положения конструкция разнимается на две части и соединяется в перевернутом положении. Выполнена под полувилочную монтировку Celestron nexstar goto. Посмотрите видео доклада Сергея с Равноденствия 2015
https://m.youtube.com/watch?t=1&v=mf3fOaaOIbY
На Равноденствии-2015 как раз кратенько про ОТА БТР-150 версия 2.0. А на Равноденствии-2014 про БТР-150 в варианте "астрочемодан".
Записаний
Инструменты - рефрактор 125/1080, "Мицар" на Еку-3-2, HEQ-5 Pro SynScan, МАК-127/1500, БПЦ20х60.
Подякували

Саша Наумов

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 619
  • Refractorman
« Відповідь #42 : 10 Грудня 2015, 23:28:14 »
. - .

К слову, в качестве офф-топика.

Лет 10 тому назад мне пришлось помогать одному товарищу покупать телескоп.
Продавец арендовал комнатку в бывшем общежитии (?), там же находился склад.

Он очень агитировал купить William Optics, с красивым рюкзаком красного цвета a-la Ferrari в подарок !
Телескоп-рефрактор, диаметром объектива порядка 80мм, помещался в коробочку, а она в рюкзак.

Вот это мобильность!
Записаний
Agema SD 150 + WS-400

POL

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 736
  • Матченко Павел
« Відповідь #43 : 11 Грудня 2015, 08:43:14 »
. - .

Цитувати
Он очень агитировал купить William Optics, с красивым рюкзаком красного цвета a-la Ferrari в подарок !
Телескоп-рефрактор, диаметром объектива порядка 80мм, помещался в коробочку, а она в рюкзак.
Саша, он очень агитировал купить именно это по тому что никто в здравом уме сам до такого не додумается. Обычная мелкая ед-шка за неадекватные деньги, по моему более 1000$. Вообще конечно ЕД типа WO 66-70 и их восточные аналоги - отличный походный вариант, но ИМХО - дороговато как для "гляделки".
Записаний

M_M

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 1094
Записаний
Подякували

vilisvir

• Подяк: 206
  • Забанений!
  • 1-й Креационистский киевский АСТРОКЛУБ
« Відповідь #45 : 14 Грудня 2015, 14:04:38 »
. - .

MedveD

• Подяк: 10
« Відповідь #46 : 27 Жовтня 2016, 21:13:35 »
. - .

Зайшов у цю тему, почитав всі повідомлення)))
"БТР" - дуже сподобалась ідея  :up: :up: :up: Якби дозволяли фінанси - замовив би собі(може, у майбутньому)

Мені мій SW Mak 80(у версії ОТА) приїхав в оригінальній сумці та ідеальному стані(не дивлячись на те, що Я,мінімум, третій власник) та з залізним фотошативом фірми Bilora(зараз на триногу від нього встановив голову монті EQ1, бо тринога від EQ1 - тремтить так, що неможливо спостерігати).
Цим літком відпочивав у Бердянську, скоп, звісно, взяв із собою, склав скоп у сумку і всі аксессуари до нього(два окуляри,діагональ та сонячний фільтр), лише окремо в руці ніс фотошатив(без голови EQ1). Виходить, доволі мобільний скоп  :bigidea:

Коли побачу все, на що здатний цей телескоп і якщо він зможе показати більшість об'єктів каталогу Месьє, то придбаю до нього легкий фотоштатив, який би був у змозі нормально витримати телескоп та щоб влазив у сумку до нього. Буде в мене телескопом для виїзду  :rotate:
Мій (all-in-one) набір.
Записаний
телескоп SW Mak 80, монокуляр БПЦ2 8Х30
Подякували

vilisvir

• Забанений!
« Відповідь #47 : 27 Жовтня 2016, 22:49:37 »
. - .

Мені мій SW Mak 80(у версії ОТА) приїхав в оригінальній сумці та ідеальному стані(не дивлячись на те, що Я,мінімум, третій власник) та з залізним фотошативом фірми Bilora(зараз на триногу від нього встановив голову монті EQ1, бо тринога від EQ1 - тремтить так, що неможливо спостерігати).
Цим літком відпочивав у Бердянську, скоп, звісно, взяв із собою, склав скоп у сумку і всі аксессуари до нього(два окуляри,діагональ та сонячний фільтр), лише окремо в руці ніс фотошатив(без голови EQ1). Виходить, доволі мобільний скоп  :bigidea:

Коли побачу все, на що здатний цей телескоп і якщо він зможе показати більшість об'єктів каталогу Месьє, то придбаю до нього легкий фотоштатив, який би був у змозі нормально витримати телескоп та щоб влазив у сумку до нього. Буде в мене телескопом для виїзду  :rotate:
Мій (all-in-one) набір.

Осталось только наглядно сфоткать ваш сетапчик. Да так, чтоб можно было габариты сравнить.

MedveD

« Відповідь #48 : 27 Жовтня 2016, 23:48:53 »
. - .

Мій (all-in-one) набір.

Осталось только наглядно сфоткать ваш сетапчик. Да так, чтоб можно было габариты сравнить.

Нема питань, можу саму сумку сфотаграфувати та поміряти її розміри, якщо, це Вас влаштує  :) ;)
Записаний

MedveD

« Відповідь #49 : 29 Жовтня 2016, 11:09:03 »
. - .

Тож додаю фото сумки та телескопа на фотоштативі, якій дістався мені з ним від попереднього власника. Вага цього фотоштативу - 3 кг, він до сумки не влізає, ніс у руці. Вага сумки у складеному стані(телескоп, три окуляри, діагональ, сонячний фільтр) - 4,5 кг. Розміри сумки:
довжина - 38 см, ширина 18 см, висота 21 см. Вага самого телескопа - 3 кг. Зважував в літку, коли склав телескоп та їхав до Бердянську(дорогу туди та назад він витримав добре, юстування не збилось, їхав поїздом), нажаль фото у складеному стані не зробив, тому фото телескопа у сумці взяв з інтернету, всі інші фото мої.
Сумка складається з двох частин, тобто має подвійне дно. У першій частині лежить труба телескопа, ще залишається місце для невеликого фотоштатвиву. Далі йде перегородка, яка кріпиться до бокових стінок за допомогою наліпок. Під перегородкою - друге дно, де розташовуються аксессуари до телескопу, діагональ та стандартні окуляри кріпляться до дна за допомогою наліпок. Саме дно сумки з твердого пластику.

Останнє фото - як сумка виглядає щодня.
Записаний
Подякували

MedveD

« Відповідь #50 : 29 Жовтня 2016, 13:01:54 »
. - .

А ось телескоп на тринозі від цього штатива та з головою EQ1  :D ;)
Записаний

vilisvir

• Забанений!
« Відповідь #51 : 30 Жовтня 2016, 11:16:09 »
. - .

Вага цього фотоштативу - 3 кг, він до сумки не влізає, ніс у руці. Вага сумки у складеному стані(телескоп, три окуляри, діагональ, сонячний фільтр) - 4,5 кг. Розміри сумки:
довжина - 38 см, ширина 18 см, висота 21 см. Вага самого телескопа - 3 кг.

Спасибо за фото и пояснения!
Смотрю, Ваш сетапчик потяжелее будет моего стального зелёного чемоданчика. Я чего-то ожидал что наоборот... Что-то труба и штатив (экваториал с гирей непригодны для мобильго сетапа) неожиданно тяжёлые!
Подякували

MedveD

« Відповідь #52 : 30 Жовтня 2016, 20:02:25 »
. - .

Вага цього фотоштативу - 3 кг, він до сумки не влізає, ніс у руці. Вага сумки у складеному стані(телескоп, три окуляри, діагональ, сонячний фільтр) - 4,5 кг. Розміри сумки:
довжина - 38 см, ширина 18 см, висота 21 см. Вага самого телескопа - 3 кг.

Спасибо за фото и пояснения!
Смотрю, Ваш сетапчик потяжелее будет моего стального зелёного чемоданчика. Я чего-то ожидал что наоборот... Что-то труба и штатив (экваториал с гирей непригодны для мобильго сетапа) неожиданно тяжёлые!

Доброго вечора, Андрію  :)
Звісно, цей штатив та екваторіал -  це не мобільний варіант. Бо сам штатив важить як телескоп.
Мобільний варіант буде - з легким штативом, який буде підходити за розмірами до цієї сумки та триматиме телескоп, у такому випадку загальна вага буде не більше 6 кг, але це у майбутньому, коли буде інший телескоп))))

І у будь - якому разі, у Вас світлосильний рефрактор без ЦЕ, Ви більше побачите у всій скоп, ніж Я у свій  ;) Тому ваш сетап кращій у будь-якому випадку)
Записаний
Подякували