Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
10 Травня 2025, 07:07:44

Увійти

google

Автор Тема: Львов  (Прочитано 33657 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

FIMA

• Подяк: 0
  • Космос-мій Дім
Re: Львов
« Відповідь #160 : 09 Травня 2011, 00:22:42 »
. - .

напиши бо не маю)
Записаний
Доб 8
бинокль БПЦ 20х-60
Celestron 25x-100

kostchen69

• Подяк: 5
« Відповідь #161 : 09 Травня 2011, 18:18:15 »
. - .

ребяткі давайте вже самі висунемось кудась)зі своіми забавками) :binolook:мені вот прийшов вже 100мм..бенік.ніяк випробувати не можу)
Давай давай, як тільки погода стабільна стане а то хз що .....
Записаний

FIMA

• Космос-мій Дім
« Відповідь #162 : 09 Травня 2011, 20:52:43 »
. - .

по погоды реально середа ы четвер повныстю безхмарні.. :binolook: так що давайте на цих 2 дні розраховуєм...Костя..ти би набрав Брюховичі bigscope
Записаний
Доб 8
бинокль БПЦ 20х-60
Celestron 25x-100

kostchen69

« Відповідь #163 : 12 Травня 2011, 17:27:25 »
. - .

телескоп ще на реконструкції .... *(
Записаний

Polaris

• Подяк: 79
« Відповідь #164 : 12 Травня 2011, 17:39:49 »
. - .

15 травня виповнюється 240 років від дня заснування Астрономічної обсерваторії Львівського національного університету імені Івана Франка.
З цієї нагоди в понеділок 16 травня 2011 р. у Великій астрономічній аудиторії (вул. Кирила і Мефодія, 8   ) відбудеться урочисте розширене засідання Науково-технічної ради Астрономічної обсерваторії. Початок о 15 год. 30 хв.

Програма засідання
1. Вступне слово Ректора Університету проф. І.О. Вакарчука.
2. Астрономічні дослідження в Університеті: від заснування обсерваторії до наших днів (20 хв.)
   (директор Астрономічної обсерваторії  д.ф.-м.н. Б.С. Новосядлий).
3. Вплив просвітництва на реформу освіти і науки у Львівському університеті 18 століття (20 хв.)
   (директор Наукової бібліотеки к.і.н. В.Ф. Кметь).
4. Початки астрономії у Львові: історична розвідка (20 хв.)
   (науковий співробітник к.ф.-м.н. С.Ѓ. Апуневич).
5. Астрофізика космічних променів: сучасний стан проблеми (20 хв.).
   (старший науковий співробітник, д.ф.-м.н. О.Л. Петрук).

По завершені засідання бажаючі зможуть оглянути виставку видань обсерваторії та раритетів із книгозбірні Університету з астрономічної тематики, побувати на спостережувальному майданчику в корпусі по вул. Кирила і Мефодія, 8, де знаходяться павільйони з телескопами, а також випити філіжанку кави під час демонстрації унікальних фотографій космічних об'єктів.

Короткий виклад історії Астрономічної обсерваторії Львівського національного університету імені Івана Франка можна знайти на її офіційному сайті http://astro.franko.lviv.ua
Записаний

maxfil

• Футбольный болельщик
« Відповідь #165 : 12 Травня 2011, 17:55:16 »
. - .

Як акредитуватись на цю подію чи як слухач чи як журналіст для подальшого висвітлення?
напишіть будь-ласка в приват, оскільки як я розумію попасти просто так шансів не буде.

Записаний
У меня теперь есть телескоп Sky-Watcher 1309EQ2

maxfil

• Футбольный болельщик
« Відповідь #166 : 13 Травня 2011, 15:41:33 »
. - .

Маю запрошення, якщо вийде - буде звіт.
Наперед дякую тим, хто допомагав.
Записаний

Polaris

« Відповідь #167 : 17 Травня 2011, 15:35:32 »
. - .

Маю запрошення, якщо вийде - буде звіт.
Наперед дякую тим, хто допомагав.

З нетерпінням чекаємо.
Записаний

maxfil

• Футбольный болельщик
« Відповідь #168 : 17 Травня 2011, 16:50:15 »
. - .

На подію попав, відбулось все дуже добре.
МАв честь познайомитись та порозмовляти на тему розвитку та підтримки любительської астрономії у Львові із директором обсерваторії.
МАємо попередні домовленості про таке:
1. створенноя та ведення астрономічного гуртка не рідше ніж два рази на місяць на безоплатній основі зі сторони обсерваторії.
2. надання можливості на беоплатній основі користування інструментами обсерваторії на Кирила і Мефодія та в брюховичах (там за попередньою домоленістю).
3. популяризація любительскої астрономії та створення  на сайті обсерваторії розділу любительскої астрономії.
4. Всебічна підтримка розвитку Любитлів астрономії.

Від нас попросили:
1. Участь в гуртку та його ведення, починаючи від розробки програми, до залучення школярів та тих, кому це може бути цікавим.
2. Участь в Тротуарці, що проводитиметься у Львові та організована обсерваторіїю ЛНУ
3. Участь у заходах, що проводить обсерваторія в міру наших можливостей.

Домовились більш бетально поспілкуватись на ці теми в пятницю.

Якщо комусь це цікаво, та хтось має бажання допомогти в цьому починанні - прошу зголоситись в приват для подальшого обговорення цієї теми.

П.С. Все що буде робитись не буде мати жодної матеріальної вигоди для учасників та буде відбуватись виключно на добровільних засадах! по крайній мірі на початках :)
П.П.С. фотозвіт постараюсь викласти сьогодні ввечері, але поки не знаю як викласти більше 4 фоток в одному повідомленні.
Записаний

FIMA

• Космос-мій Дім
« Відповідь #169 : 17 Травня 2011, 20:15:00 »
. - .

:binofix:я за!!!!хочу сьогодні скочити в брюхі...зі своїм 100мм..малюком..глянути шо там і як..
Записаний
Доб 8
бинокль БПЦ 20х-60
Celestron 25x-100

Polaris

« Відповідь #170 : 17 Травня 2011, 21:40:12 »
. - .

Класно.
П.П.С. фотозвіт постараюсь викласти сьогодні ввечері, але поки не знаю як викласти більше 4 фоток в одному повідомленні.
Можна по порядку, в кілька повідомлень підряд.
Записаний

kostchen69

« Відповідь #171 : 18 Травня 2011, 10:46:16 »
. - .

На подію попав, відбулось все дуже добре.
МАв честь познайомитись та порозмовляти на тему розвитку та підтримки любительської астрономії у Львові із директором обсерваторії.
МАємо попередні домовленості про таке:
1. створенноя та ведення астрономічного гуртка не рідше ніж два рази на місяць на безоплатній основі зі сторони обсерваторії.
2. надання можливості на беоплатній основі користування інструментами обсерваторії на Кирила і Мефодія та в брюховичах (там за попередньою домоленістю).
3. популяризація любительскої астрономії та створення  на сайті обсерваторії розділу любительскої астрономії.
4. Всебічна підтримка розвитку Любитлів астрономії.

Користування інструментами обсерваторії в Брюховичах за попередньою домовленістю - давно вже відвідуємо. Просто потрібно частуше збиратися і бути в курсі.

На рахунок сайту, то буде окремий сайт, який вже в розробці.
------------------------------------------------------------------------------------

Отже вчора відбулася наступна міні - сходка ЛА у Львові і поїздка в обсерваторію.

На цей раз
- були перші випробування бінокля Роми
- Ознайомлення з метровим рефлектором для прийому лазерного променя, що використовується для лазерного сканування супутників.

- Розгляд у 300мм самодільний телескоп місяця та юпітера.

Ну і фотки звичайно викладу за 15 хв
Записаний

Polaris

« Відповідь #172 : 18 Травня 2011, 11:03:02 »
. - .

А метеостанція ще функціонує в Брюховичах?
Записаний

kostchen69

« Відповідь #173 : 18 Травня 2011, 12:15:07 »
. - .

Вона там є, але чи ф-є, хз)))
Записаний

maxfil

• Футбольный болельщик
« Відповідь #174 : 18 Травня 2011, 13:18:36 »
. - .

Користування інструментами обсерваторії в Брюховичах за попередньою домовленістю - давно вже відвідуємо. Просто потрібно частуше збиратися і бути в курсі.

На рахунок сайту, то буде окремий сайт, який вже в розробці.
------------------------------------------------------------------------------------

Отже вчора відбулася наступна міні - сходка ЛА у Львові і поїздка в обсерваторію.

На цей раз
- були перші випробування бінокля Роми
- Ознайомлення з метровим рефлектором для прийому лазерного променя, що використовується для лазерного сканування супутників.

- Розгляд у 300мм самодільний телескоп місяця та юпітера.

Ну і фотки звичайно викладу за 15 хв

1. По сайту вже чую півроку напевне та повідомив свою думку про нього, також не розумію - счому б не зробити ще додатково на сайті обсерваторії ЛНУ - безкоштовно з хостінгом від них?
2. По відвідуванню обсерваторії в брюховичах - чи це офіційне відвідування чи це просто поїздка через знайомства?
3. По міні сходці - а де бул оповідомлено про зібрання чи шось інше? чи взагалі повідомлено про події, які відбуваються у Львові? чи знов - домовився хтось із кимось та пішов кудись ;)
4. По виїзду вчора - знову ж таки - це виявляється тайна :).

Панове - Це звичайно Ваша річ, як де і навіщо збиратись, але якщо у Львові щось відбувається, то ставте хоч якось до відома всіх (якщо ж це звичайно не приватна зустріч колег, а щось те, що ви називаєте "сходка Ла та виїзд в Брюховичі"), бо інакше ніякого розвитку ми не отримаємо і знов будемо тусуватись окремо та тягнути ковдру кожен на себе.
Нам запропонували приміщення, майданчик та обсерваторію для наших "сходок" офіційно на території обсерваторії, та обіцяють сприяти нашому розвитку. Дехто має свої інструменти та хоче поїхати в брюховичі, дехто немає інструментів, але також хоче поїхати, але хтось десь приймає рішення, виїжджає і потім називае це "сходкою ЛА у Львові", а не приватною зустріччу. Тоді я можу казати, що щотижня по пятниціях-суботах, якщо дозволяє погода відбувається міні-зустріч Ла у Львові та виїзд на нічні спостереження із тестами різних окулярних камер та іншого обладнання, місце зустрічі ... і т.д, але це буде як мінімум не чесно по відношенню до всіх інших ЛА у Львові.
Ще раз наголошую - це ВАша особиста справа, але я все ж таки за погодженням із директором обсерваторії та за його сприяння є можливість якос перевести ЛА в більш офіційну площину із всіма наслідками, але тут ніхто не заробить ;).
Якщо комусь цікаво - пишіть або дзвониіть.

П.С. Рому вітаю з Біноклем ;)

Записаний

kostchen69

« Відповідь #175 : 18 Травня 2011, 20:30:35 »
. - .

Записаний

kostchen69

« Відповідь #176 : 18 Травня 2011, 20:33:42 »
. - .

Цитувати
1. По сайту вже чую півроку напевне та повідомив свою думку про нього, також не розумію - счому б не зробити ще додатково на сайті обсерваторії ЛНУ - безкоштовно з хостінгом від них?
Бо сайт буде оригінального дизайну і робиться ЛА зовсім безкоштовно.
Записаний

kostchen69

« Відповідь #177 : 18 Травня 2011, 20:36:09 »
. - .

Цитувати
По відвідуванню обсерваторії в брюховичах - чи це офіційне відвідування чи це просто поїздка через знайомства?
Що ти маєш на увазі "офіційно"?
Туди спеціальні дозволи і скерування не потрібні.
Все погоджено з керівництвом і працівниками, хіба клуб ЛА можна оф. зареєструвати, але поки немає чітвої огр. с-ри (графіки і місця збору, засоби, комунікації і тп) в цьому нема змісту.
Записаний

kostchen69

« Відповідь #178 : 18 Травня 2011, 20:38:11 »
. - .

Цитувати
По міні сходці - а де бул оповідомлено про зібрання чи шось інше? чи взагалі повідомлено про події, які відбуваються у Львові? чи знов - домовився хтось із кимось та пішов кудись
Рома написав пост.
Кому не було лінь - зідзвонилися.
PS мин 2 рази всі поморозилися, як завжди я, Рома і ще пару друзів.
Ми не будемо видзвонювати і вмовляти всіх. Будемо писати раз тут і все.
Записаний

kostchen69

« Відповідь #179 : 18 Травня 2011, 20:40:29 »
. - .

Цитувати
По виїзду вчора - знову ж таки - це виявляється тайна .
так, звичайно
Цитувати
  я за!!!!хочу сьогодні скочити в брюхі...зі своїм 100мм..малюком..глянути шо там і як..
Записаний