Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
28 Липня 2025, 12:40:28

Увійти

google

Автор Тема: Ідентифікація метеоритів  (Прочитано 5710 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Zealous

• Подяк: 123
Re: Ідентифікація метеоритів
« Відповідь #40 : 12 Січня 2024, 19:42:36 »
. - .

фото КОРИ ПЛАВЛЕННЯ (ТОРЦЮ)
« Останнє редагування: 12 Січня 2024, 19:47:31 від Zealous »
Записаний

Zealous

« Відповідь #41 : 12 Січня 2024, 19:46:01 »
. - .

Також  ця кора плавлення, відрізняється не тільки за коліром, але і за самою структурою матеріалу, це видно навіть не озброєним оком. Тим більш в мікроскоп.
Записаний

Андрійович

• Подяк: 6
« Відповідь #42 : 12 Січня 2024, 20:01:47 »
. - .

Загальне фото каменю.
Гарне фото,схоже на виламаний кусок від плавки якого то металу,те що кора плавлення -це щось схоже на силікати включені в обєм тіла,частково змішані з металом,це не метеорит ,по питомій вазі можливо визначитися ,який метал.
Записаний

SIDEROCRATOR

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 7143
  • Omnes in astronomo continentur.
« Відповідь #43 : 12 Січня 2024, 21:34:04 »
. - .

Загальне фото каменю.
Дуже схоже на Марганець Mn
Записаний
Астрономія корисна, бо показує нам, яка нікчемна люди­на тілом і яка велична вона духом, бо розум її в змозі осягнути сяючі безодні, де її тіло, лише темна точка, але вона у змозі насолоджуватися їхньою безмовною гармонією. А. Пуанкаре

Zealous

« Відповідь #44 : 13 Січня 2024, 13:18:00 »
. - .

Дякую, якби знайти Спектрометр металлів , та провести діагностику каменю.  Мені казали, що там  де приймають металобрухт можливо і є. Не факт. Вибачте,а ви висилали фото каменю В. Семененко ,цікава відповідь по Вашому каменю. Дякую.
Записаний

Андрійович

« Відповідь #45 : 13 Січня 2024, 17:52:22 »
. - .

Дякую, якби знайти Спектрометр металлів , та провести діагностику каменю.  Мені казали, що там  де приймають металобрухт можливо і є. Не факт. Вибачте,а ви висилали фото каменю В. Семененко ,цікава відповідь по Вашому каменю. Дякую.
Привіт! фото  не відправляв,раніше на інші знахідки запити робив,то відповідь однозначна-присилайте частину метеорита для ідентифікації тоді буде відповідь,та це нічого і не дає,цей що на показі я й так знаю ,що це метеорит,тепер що до спектрометрів металів-ці прилади не для ідентифікації М,вони для металолому для швидкого визначення металів,як би було все так просто,то для чого дослідницькі інститути,та і для камяних М,хондритів,ахондритів- спектрограф не показник.
Записаний

SIDEROCRATOR

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #46 : 15 Січня 2024, 17:56:20 »
. - .

Привіт! фото  не відправляв,раніше на інші знахідки запити робив,то відповідь однозначна-присилайте частину метеорита для ідентифікації тоді буде відповідь,та це нічого і не дає,цей що на показі я й так знаю ,що це метеорит,тепер що до спектрометрів металів-ці прилади не для ідентифікації М,вони для металолому для швидкого визначення металів,як би було все так просто,то для чого дослідницькі інститути,та і для камяних М,хондритів,ахондритів- спектрограф не показник.
Все ж краще щоб фахівці зробили аналіз, бо так цнюе гадання на кавовій гущі
Записаний
Астрономія корисна, бо показує нам, яка нікчемна люди­на тілом і яка велична вона духом, бо розум її в змозі осягнути сяючі безодні, де її тіло, лише темна точка, але вона у змозі насолоджуватися їхньою безмовною гармонією. А. Пуанкаре

Андрійович

« Відповідь #47 : 15 Січня 2024, 19:31:39 »
. - .

Привіт!  залізні метеорити пізнаються  легше за всі-якщо це М, то їх видно і без аналізів,зробив зріз- або лінії (гексаедрит),або балки,доріжки (октаедрит) плюс -кора плавлення її ж видно на фото,лезом ножа знімається , також колір чорно-синій, та є і інші ознаки,от коли М- атаксит,тут складніше,але питома вага в них значно більша,там також потрібно дивитися, пізніше скину декілька камяних (хондрити,ахондрити),там потрібна можливо і допомога  знавців по таких метеоритах група-урейліти (лонсдеїліт). 
Записаний

mak

• Модератор
  • Подяк: 269
    • Бердянское общество любителей астрономии "Орион"
« Відповідь #48 : 18 Січня 2024, 04:22:44 »
. - .

Також  ця кора плавлення, відрізняється не тільки за коліром, але і за самою структурою матеріалу, це видно навіть не озброєним оком. Тим більш в мікроскоп.
какая кора плавления??? вы о чем?? какая кора/где и какого плавления? называть это этими словами все равно, что называть забор звездолетом.
то, что на фото, крайне сомнительно имеет метеоритное происхождение. такие яркие "метеориты" я встречал только со шлаковых развалов.
Подякували

Zealous

« Відповідь #49 : 18 Січня 2024, 18:20:33 »
. - .

З усією повагою до Вас Михайло Ви пишете ( какая кора плавления??? вы о чем?? какая кора/где и какого плавления? называть это этими словами все равно, что называть забор звездолетом.
то, что на фото, крайне сомнительно имеет метеоритное происхождение. такие яркие "метеориты" я встречал только со шлаковых развалов.) Пояснюю. По перше читайте уважніше, на фото камінь невідомий. Ніде при описанні я не описую що він метеоритний. Я просто його вивчав різними способами. Щоб зрозуміти що це,та мати деякі навички. Та і було це в 1996 році. А  якщо дійсно уважно обдивиться камінь ,то видно, що  на торці відбулося термічне плавлення . Всі інші сторони сколені. А взагалі покажіть мені будь ласка фото каменю со шлакових развалов під мікроскопом , щоб було видно теж такі малюнки структури. Дякую. Без образ.
Записаний

Cosmic

• Гість
« Відповідь #50 : 18 Січня 2024, 21:33:17 »
. - .

Записаний

Cosmic

• Гість
« Відповідь #51 : 18 Січня 2024, 21:35:17 »
. - .

Дехто навіть оптом продає.
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/prodam-meteoriti-optom-IDTNy7a.html
Записаний

Cosmic

• Гість
« Відповідь #52 : 18 Січня 2024, 21:41:48 »
. - .

Там на олх цілий музей метеоритів. Є навіть місячні та марсіановські. Цікаво якщо зайнятися цілеспрямованими пошуками, то чи дійсно щось цікаве можна знайти?
Записаний

Андрійович

« Відповідь #53 : 18 Січня 2024, 22:09:24 »
. - .

Там на олх цілий музей метеоритів. Є навіть місячні та марсіановські. Цікаво якщо зайнятися цілеспрямованими пошуками, то чи дійсно щось цікаве можна знайти?
Привіт всім !так, на ОЛХ іноді щось буває,але з де більшого-це те ,що куплене на аукціонах,дуже рідко трапляються М знайдені ,але головна проблема -це те ,що більшість просто не можуть правильно показати ознаки метеоритності своїх знахідок,з настанням "ери" металошукачів-просто їх вал.
Записаний

SIDEROCRATOR

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #54 : 18 Січня 2024, 22:11:14 »
. - .

Якщо шукати в місцях падінь то чому ні?
Записаний

Cosmic

• Гість
« Відповідь #55 : 18 Січня 2024, 22:59:09 »
. - .

Якщо правильно розумію, то шукати доцільніше на місцях астроблем. Мені колись, одна людина розповідала, що була у складі геологічної партії на місці іллінецької астроблеми; щось там робили, вжн забув його розповідь нажаль, давно було.
Цікаво, які метеорити більш інформативні: камяні чи металеві?
Записаний

Андрійович

« Відповідь #56 : 18 Січня 2024, 23:15:50 »
. - .

Якщо правильно розумію, то шукати доцільніше на місцях астроблем. Мені колись, одна людина розповідала, що була у складі геологічної партії на місці іллінецької астроблеми; щось там робили, вжн забув його розповідь нажаль, давно було.
Найбільш впізнанні -залізні та залізо/камяні,вони як правило покриті іржею (давні) ,чорна кора плавлення (свіжі),важкі, реагують на М/Д ,магнітні,але їх всього 5-7% ,все інше камяні,шукати М можливо де завгодно,навіть на власному дворі,просто потрібно -дивитися.
Записаний

Андрійович

« Відповідь #57 : 18 Січня 2024, 23:29:12 »
. - .

Звертаюся до поціновувачів та шукачів метеоритів:- якщо ви маєте під "подушкою" або на поличці цікавий камінь і вагаєтеся - метеорит-не метеорит" ,чи показувати його ,то знайте:- " Кожний камінь має право бути метеоритом,але не кожний -ним є" ,щоб знати це -потрібно -ПОКАЗАТИ,хоча не все так буде просто.
Записаний

SIDEROCRATOR

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #58 : 18 Січня 2024, 23:36:59 »
. - .

https://www.researchgate.net/publication/306277988_Impact_craters_at_falling_of_large_asteroids_in_Ukraine
Записаний

SIDEROCRATOR

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #59 : 19 Січня 2024, 14:12:26 »
. - .

Звертаюся до поціновувачів та шукачів метеоритів:- якщо ви маєте під "подушкою" або на поличці цікавий камінь і вагаєтеся - метеорит-не метеорит" ,чи показувати його ,то знайте:- " Кожний камінь має право бути метеоритом,але не кожний -ним є" ,щоб знати це -потрібно -ПОКАЗАТИ,хоча не все так буде просто.
Треба звертатися до спеціалістів, вони зможуть довести чи то метеорит чи ні, бо в домашніх умовах проаналізувати це важко
Записаний