Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
11 Вересня 2025, 08:10:35

Увійти

google

Автор Тема: Монтування для бінокля  (Прочитано 4863 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

alex~

• Подяк: 308
Re: Монтування для бінокля
« Відповідь #20 : 29 Травня 2012, 15:50:22 »
. - .

« Останнє редагування: 29 Травня 2012, 15:56:53 від alex~ »
Записаний

StephanWhite

• Подяк: 1
  • SkyWatcher Dob 8" Pyrex
« Відповідь #21 : 29 Травня 2012, 15:52:46 »
. - .

А, вот, интересно было бы придумать на этом принципе шлем. То есть не на плечи опирать раму с биноклем, а на голову. :)
Шлем без довгого штативу це як прилад нічного бачення :)
А з таким штативом то хіба що по приколу. Бо як серйозно, то не думаю що комусь захочеться тримати вагу бінокля і штатива головою.
Крім того інколи хочеться глянути не в бінокль (просто обернутися і подивитися кого ти там трубою зачепив :) )
Записаний

ds40a

• Подяк: 391
  • Дмитро Сорока. Слава Україні !
« Відповідь #22 : 29 Травня 2012, 16:12:56 »
. - .

К зиме трубы надо теплоизоляционной оболочкой обернуть. Она же не будет давать скользить раме на плечах. А вообще решение - замечательное  :up:
Записаний

Acidlex

• Подяк: 562
  • Олександр
« Відповідь #23 : 29 Травня 2012, 20:01:48 »
. - .

Цікава ідея  :up:, думаю корисно буде за певних умов, але із нерухомим штативом незрівняється.
В минулу суботу був в селі, і брав з собою SkyMaster 15x70 і фото штатив. Це був перший погляд на зоряне небо після покупки і ремонту.
В цей день мені дуже повезло небо було майже безхмарне, а вже опівночі взагалі чисте.
Вдалося вперше вжитті спостерігати покриття зірки місяцем, але з невеликим фейлом, моргнув в момент коли зірка заховаляся  ;D.
Сатурн було видно як овальну точку, промінчики псували картинку, але така вже природа ока. Відразу помітив Титан.
Далі ціль була М81 і М82. Після довгих пошуків, я все ж таки помітив два слабенкі пятна, навіть не боковим зором, одне овальне, інше продовгувасте.
Вразило, що іх невидно в БШР в міських умовах, а тут в бінокль...
Далі переніс його на просторе місце, і почав огляд зоряного неба. Я був вражений він побаченого:
Нажаль положення обектів діпскай я слабо памятаю. Але зовсім випадково знайшов 4 кульових скупчень в Зміеносці, Щиті і Орлі.
Вдома був розчарований коли вияснив, що в цей час було добре видно яскраві обєкти в стрільці, а він був схований за деревами.
Потім вже ближче до опівночі, коли небо було темним і очі пристосувалися до темноти, перейшов на молочний шлях. Розсипи зірок просто вражаючі. Здавалося що фон не однорідно чорний, тобто видно було міжзоряний газ.
Я можу тільки уявити, картинку в 100мм бінокуляр  :starrynight:

Соррі за офтоп. Захопився...

Я це до того, що всю красу можна побачити тільки коли інструмент заспокоюєтся, тобто на штативі.
Записаний
Саморобний легкий 370mm F/5.2 (системи Ньютона), Celestron EdgeHD 8", ZWO FF80 80mm F/7.5, Barska Magnus ED Triplet 80mm F/7, DayStar Solar Scout SS60-ds
HEQ5 Pro, EQ3

IAR

• Подяк: 26
« Відповідь #24 : 29 Травня 2012, 20:34:12 »
. - .

Всё уже придумано!
Ну, это все-таки не совсем то - вариант слишком специфический! При обычном бинокле мотоциклетный шлем будет совсем не обязателен. ;)
Записаний

IAR

• Подяк: 26
« Відповідь #25 : 29 Травня 2012, 20:43:14 »
. - .

Шлем без довгого штативу це як прилад нічного бачення. Бо як серйозно, то не думаю що комусь захочеться тримати вагу бінокля і штатива головою.
Практика африканцев свидетельствует, что поносить некоторый груз на голове некоторое время не так уж страшно. Зато тряски удастся точно избежать. :)

Цитувати
Крім того інколи хочеться глянути не в бінокль (просто обернутися і подивитися кого ти там трубою зачепив.
Так не обязательно применять шлем и застегивать его на ремешок. Подойдет, наверное, что-то легкое решетчатое из планок. Приподнял над головой руками и смотри просто так. ;)
Записаний

Vagabond

• Подяк: 20
  • темнота - друг звездочета
« Відповідь #26 : 30 Травня 2012, 00:41:55 »
. - .

всё уже придумано!
http://www.astronomy.ru/forum/index.php/topic,78054.0/all.html

ой а я сперепугу подумал что это у него реактивные двигатели  :rofl:
Записаний
O_O БПЦ 20х60, Megrez90 @ AZ4, EQ5