Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* * *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
14 Червня 2025, 19:29:18

Увійти

google

Автор Тема: SW DOB 8" продам  (Прочитано 3518 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

kostchen69

• Подяк: 5
Re: SW DOB 8" продам
« Відповідь #20 : 03 Травня 2011, 01:05:39 »
. - .

не согласен с мнением Fura. Буду Українською.....
по перше, ви не врахували, що в телескопі є рухомі частини і тертя також є. А саме - фокусуючий вузол (за 4-5 років трохи зноситься рейка, колісчатко, та інші частинки фокусуючого вузла).
По друге - монтування. воно виконано з ДВП (пресована тирса). І за 5 років вона реально страждала переміною вологості. наприклад з теплого приміщення винесли наніч на холодну вулицю, поспостерігавши ніч заносимо в тепле приміщення - і весь телескоп вкривається росою. І впевнений, що так було не один десяток разів з телескопом Fura.
Також явно зноситься система кріплення труби до монтування (Вуші)
Все залежить від умов експлуатації. Можна і 10 років юзати мінімально і обережно і все буде ОК, а можна і за рік вбити
Записаний

Fura!

• SW DOB 8"
« Відповідь #21 : 03 Травня 2011, 08:36:04 »
. - .

Занадто роздуті штучні проблеми.
Хтось може навести приклад, коли тумба почала "грати" ? А хтось може навести приклад, що він вбив фокусер (Крейфорда) простими спостереженнями?
Це все глибока теорія без практики. Я не знаю, що потрібно зробити тому фокусеру, щоб він зламався... і при яких контрастах температури бігати з тумбою, щоб її вздуло.
Записаний
Хтось купив Celestron Firstscope і думає, що купив телескоп?.. Ну ми ж то знаєм!

Mutant

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 408
  • Так, так! Той самий, страхітливий та жахаючий...
« Відповідь #22 : 03 Травня 2011, 09:02:22 »
. - .

не согласен с мнением Fura. Буду Українською.....
по перше, ви не врахували, що в телескопі є рухомі частини і тертя також є. А саме - фокусуючий вузол (за 4-5 років трохи зноситься рейка, колісчатко, та інші частинки фокусуючого вузла).
По друге - монтування. воно виконано з ДВП (пресована тирса). І за 5 років вона реально страждала переміною вологості. наприклад з теплого приміщення винесли наніч на холодну вулицю, поспостерігавши ніч заносимо в тепле приміщення - і весь телескоп вкривається росою. І впевнений, що так було не один десяток разів з телескопом Fura.
Також явно зноситься система кріплення труби до монтування (Вуші)
Ви серйозно вважаєте що Роман продавав би тут телескоп і не написав би про проблеми з ним, якшо б вони були?  :whatthehell: Навіщо писати кілька сторінок флуду ні про що?
« Останнє редагування: 03 Травня 2011, 09:13:28 від Mutant »
Записаний
Synta SW ED80 Pro, HEQ5 Pro, Newtonian 200mm, Canon 350Da, QHY-5, QHY-6.

Sirius_25

• Гість
« Відповідь #23 : 03 Травня 2011, 09:46:47 »
. - .

Вибачаюсь за своє повідомлення. Тому видаляю його
Записаний

Fura!

• SW DOB 8"
« Відповідь #24 : 03 Травня 2011, 22:10:23 »
. - .

Кілька фоток.
Скоп висталяю на продаж до п"ятниці, 6 травня. Можливо здоровий глузд переможе і я його таки лишу собі.

« Останнє редагування: 04 Травня 2011, 07:59:08 від Fura! »
Записаний
Хтось купив Celestron Firstscope і думає, що купив телескоп?.. Ну ми ж то знаєм!

Fura!

• SW DOB 8"
« Відповідь #25 : 07 Травня 2011, 18:30:12 »
. - .

Телескоп проданий. Дякую за увагу!
Безхмарних ночей новому власнику.

А я збираю гроші чи то на великий бінокль, чи на якусь карманну цяцю з GoTo, мілетрів так 90-130...
Записаний

And_NDA

• Подяк: 48
  • Bu benim kizim
« Відповідь #26 : 07 Травня 2011, 18:43:42 »
. - .

А я збираю гроші ..., чи на якусь карманну цяцю з GoTo, мілетрів так 90-130...
Не витрачайте на ту дурницю дурно гроші! ГОту для такого діаметру не має жодного сенсу! Краще вже екваторіал з мотором, якщо так. А ще краще такого діаметру трубу на азимуталі - компакто, дешево і зручно ... Ну, або таки великого бінокля, тільки штатив для нього треба все одно.
Записаний
Паук на доб 10", кучка искателей и экстендеров см. на Барахолке! , рефрактор Apogee 90 мм. на AZ-3-6, бинокли 7х35, 7х50.

Fura!

• SW DOB 8"
« Відповідь #27 : 07 Травня 2011, 18:48:45 »
. - .

Та я також думав про це. Але екваторіал - це значно тяжче, ніж ДОБ... (в плані виносу\збірки\спостережень)
То я поки думаю... Мене вразив мій 15х75, думаю, що 25х100 мене просто посадить на дупу від подиву.
Записаний

igon

• Гість
« Відповідь #28 : 07 Травня 2011, 19:09:18 »
. - .

Мой БПЦ-20х60 меня поражает с прогулкой по ночному небу :binolook:
А 25х100 думаю будет просто сказка :super: (правда по планетам слабенько :shuffle:)
Записаний

And_NDA

• Bu benim kizim
« Відповідь #29 : 07 Травня 2011, 19:58:33 »
. - .

Та я також думав про це. Але екваторіал - це значно тяжче, ніж ДОБ... (в плані виносу\збірки\спостережень)
То я поки думаю... Мене вразив мій 15х75, думаю, що 25х100 мене просто посадить на дупу від подиву.
Може й посадить... якщо якісний, але така штука стане в неслабі гроші...  :hz: Знову ж треба штатив для нього. Ну. якщо гроші - не головний фактор... чому б ні?
Як на мене, простіше за все купити рефрактор (та можна і рефлектор) на азимуталці (якщо це у дворі буде) - досить дешево, компактно, легко тягати і досить якісно, якщо ж на балконі - то мабуть МАК або короткий рефрактор на колоні або зробити таку монті, що на балкон чипляється.
А от чого не треба на такий діаметр - так отого го-ту... можна гроші, що за те го-ту гилять, краще використати - на більш якісний телескоп.
Записаний
Паук на доб 10", кучка искателей и экстендеров см. на Барахолке! , рефрактор Apogee 90 мм. на AZ-3-6, бинокли 7х35, 7х50.

POL

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 737
  • Матченко Павел
« Відповідь #30 : 07 Травня 2011, 20:16:06 »
. - .

Цитувати
Як на мене, простіше за все купити рефрактор (та можна і рефлектор) на азимуталці (якщо це у дворі буде) - досить дешево, компактно, легко тягати і досить якісно, якщо ж на балконі - то мабуть МАК або короткий рефрактор на колоні або зробити таку монті, що на балкон чипляється.
Ну да, поменять 8" на ДОБе на 100-130мм рефрактор/мак на азимутале, великая комбинация) Бинокль имеет смысл, в городе все равно почти не на что смотреть (камень в огород маков на балконной монтировке)
Записаний

And_NDA

• Bu benim kizim
« Відповідь #31 : 07 Травня 2011, 20:27:02 »
. - .

Бинокль имеет смысл, в городе все равно почти не на что смотреть (камень в огород маков на балконной монтировке)
Напротив в городе Луна/планиты по любому видны будут в отличии от дипов...
Мак недорогой мелковатый - конечно, компромисс, не оптимум, кто спорит.
Кстати, я так не припомню, что там Fura! писал про свои условия, как там засветка и откуда наблюдать будет, от этого ж зависит, что выбирать...
Совершенно не против бинокля, только, если не ошибаюсь, хороший бинокль 100 мм будет стоить минимум полторы штуки зелени, нет?
Записаний

Fura!

• SW DOB 8"
« Відповідь #32 : 07 Травня 2011, 20:47:01 »
. - .

ні, 25х100 від Целестрона, чи від його фактичної копії Арсенала буде коштувати до 5000грн
У мене колись був 1309 на ЕКУ2 - тільки негативні враження... Я категорично не люблю екваторіал ,особливо ЕКУ 1-2, бо коли навіть носом сопеш, то монтування ковбасить люто. Потрібно брати вже хоч щось тяжке, а це вага і лінь таскати на собі.
Потім ДОБ взяв, це зручно і легко в плані налаштування та спостереження... Але коли йду на дах вночі, то у мене просто нема часу і я змучений тягти і тубму, і трубу, потім потрібно хоч трохи почекати стабілізації, а толку всеодно мало, бо з вікон йде тепло...

Спостерігав я з даху багатоповерхівки. Засвітка - люта, хоча іноді можна діпскай побачити було, коли ліхтарі тухли.
А з біноклем я майже кожного дня виходив на дах літом. Це зручно, влягся на коврик і бродиш по небу (з 25х100 такий варіант не пройде, він голову роздавить без штатива).
То от і думаю, що  ж собі на зміну взяти. В ідеалі це був би, мабуть, МАК 6" з ГоТо, в силу своєї компактності. Але він в місті, як практично будь-який інший телескоп, до лампочки... Всеодно для спостережень потрібно їхати за місто, бо реально толку нема. Планети нудні, приїдаються... А діпи не видно.

З цього всього роблю висновок, що поки треба брати собі 25х100. А коли напрацююсь і буду мати якусь дачу, то візьму собі 12-14"... Ніколи не пізно повернутись до апертурної хвороби.
Записаний

And_NDA

• Bu benim kizim
« Відповідь #33 : 07 Травня 2011, 21:05:42 »
. - .

ні, 25х100 від Целестрона, чи від його фактичної копії Арсенала буде коштувати до 5000грн
Ну, это к Огаркову и Алексу вопрос надо задать, как эти целестроны/ арсеналы (этот кажись не того...) по качеству, у меня таких никогда и близко не было, (только есть БПЦ-7Х50) но вроде что видел точно-гарантированно приличного (сужу по обзорам), то именно порядочно за штуку даже б/у в хорошем состоянии со штативом. (Не, меньше! -
глянул на Клауди, чего там бегает, а то по памяти писал...

Цитувати
У мене колись був 1309 на ЕКУ2 - тільки негативні враження... Я категорично не люблю екваторіал ,особливо ЕКУ 1-2, бо коли навіть носом сопеш, то монтування ковбасить люто.
Та какая там ЕКУ-2 на такой диаметр, само собой, что оно слабое... :down:  Мне вот знатоки рекомендовали для рефрактора даже в 90 мм АЗ-3 и не меньше!  :up:

Цитувати
Спостерігав я з даху багатоповерхівки. Засвітка - люта, хоча іноді можна діпскай побачити було, коли ліхтарі тухли.
А з біноклем я майже кожного дня виходив на дах літом. Це зручно, влягся на коврик і бродиш по небу
Ну, теперь понятно стало...
Цитувати
З цього всього роблю висновок, що поки треба брати собі 25х100. А коли напрацююсь і буду мати якусь дачу, то візьму собі 12-14"... Ніколи не пізно повернутись до апертурної хвороби.
Вполне вероятно, абы хватило денег на таки хороший бинокль...
« Останнє редагування: 07 Травня 2011, 21:53:48 від And_NDA »
Записаний

Sirius_25

• Гість
« Відповідь #34 : 07 Травня 2011, 21:16:22 »
. - .

модераторы.......... вы где?????
Записаний

And_NDA

• Bu benim kizim
« Відповідь #35 : 07 Травня 2011, 21:42:57 »
. - .

модераторы.......... вы где?????
Да вот есть готовый модератор... на общественных началах. :rofl: :rofl: :rofl:

Кстати, никто никому не мешает: сабж уже продан - обратите внимание!
А мы тут мирно обсуждаем с топик-стартером его дальнейшие перспективы, в чем криминал?
Записаний

And_NDA

• Bu benim kizim
« Відповідь #36 : 07 Травня 2011, 21:49:24 »
. - .

Нет, надо таки признать: я был не прав по цене, загнул ее вверх! Вот, например, тут http://www.cloudynights.com/classifieds/showproduct.php?product=43300&sort=&cat=13&page=1 продается Оберверк 25Х100 (вроде контора хорошая, как помню) б/у за 700 долларов.
Записаний

Garuda

• Подяк: 1003
  • Клуб "АстроНик", г.Николаев.
« Відповідь #37 : 07 Травня 2011, 21:53:28 »
. - .

Нет, надо таки признать: я был не прав по цене, загнул ее вверх! Вот, например, тут http://www.cloudynights.com/classifieds/showproduct.php?product=43300&sort=&cat=13&page=1 продается Оберверк 25Х100 (вроде контора хорошая, как помню) б/у за 700 долларов.

Тема вроде как о продаже Dob 8"...
Записаний
Sirius B (Dall-Kirkham, 265 mm, 1:21), Newton 168mm (F:920mm),  Canon 550 D, Philips ToUcam Pro 740 К.

And_NDA

• Bu benim kizim
« Відповідь #38 : 07 Травня 2011, 21:56:45 »
. - .

Тема вроде как о продаже Dob 8"...
Угу, и доб этот уже продан (см. ответ №25), топик-стартер обсуждает перспективу, что теперь он желает иметь... Why not?
Записаний

Fura!

• SW DOB 8"
« Відповідь #39 : 08 Травня 2011, 00:15:11 »
. - .

Тут йде пошук істини, хто не хоче брати в ньому участь - ідіть в інші теми.
А я думаю, чим себе зайняти!
Записаний