Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* * *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
19 Липня 2025, 20:13:17

Увійти

google

Автор Тема: Цікавить Molykote 33  (Прочитано 598 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Acidlex

• Подяк: 562
  • Олександр
Цікавить Molykote 33
« : 29 Червня 2017, 09:56:50 »
. - .

Хочу перебрати HEQ5, бо помітив проблему по осі RA. Шукав в інтернеті чим краще змазати і здається найкращий варіант це Molykote 33. На жаль, в Україні знайшов мінімальний об'єм 100гр за ~800грн. Може хто підкаже де можна купити менше за менші гроші?

Щоб уникнути обмеження в барахолці буду відповідати тут  :facepalm:
Розумним виходом у данній ситуації є купівля у складчину.
Думав про це, мабуть, так і зроблю.

off

Змазка - далеко не панацея (більш того, після перебраних 30+ монті, можу стверджувати - її роль трохи перебільшують та ідеалізують). До того ж, краще обирати марку змазки в залежності від стану механіки монті.
Ну а якщо копати глибше, то  ЦИАТИМи, при всій повазі до авторів (як мазюки, так і поста) - архаїчний смалець... Хто у здоровому глузді плюхне у 2017 році в свою іномарочку в коробку мастило совкового виробництва?... Вже 21-ше століття давно наступило  :shuffle:

Так, я розумію, що це не панацея, але треба розібрати монтування і з'ясувати проблему, тож перемазувати доведеться. Прочитав кілька тем і ЦИАТИМ в деяких випадках не рекомендують особливо 201.
« Останнє редагування: 06 Липня 2017, 12:54:10 від Acidlex »
Записаний
Саморобний легкий 370mm F/5.2 (системи Ньютона), Celestron EdgeHD 8", ZWO FF80 80mm F/7.5, Barska Magnus ED Triplet 80mm F/7, DayStar Solar Scout SS60-ds
HEQ5 Pro, EQ3

astrOleg

• Подяк: 259
Re: Цікавить Molykote 33
« Відповідь #1 : 29 Червня 2017, 10:15:33 »
. - .

На жаль, в Україні знайшов мінімальний об'єм 100гр за ~800грн. Може хто підкаже де можна купити менше за менші гроші?

Розумним виходом у данній ситуації є купівля у складчину.
Записаний
Борітеся - поборете!...
Наша мета - 603,7

ask76

• Подяк: 54
« Відповідь #2 : 29 Червня 2017, 11:08:36 »
. - .

Лучше не заморачиваться и взять Циатим 221,на форумах много велось дискуссий и пришли к выводу что Циатим 221 ,по соотношению цена/качество лучший вариант.
Записаний
Забудьте Иисуса. Звёзды умирают, чтобы вы могли находиться здесь и сейчас.
Лоуренс Максвелл Краусс

AndrewP

• Подяк: 414
  • Андрій, Дніпро
« Відповідь #3 : 06 Липня 2017, 01:32:11 »
. - .

off

Змазка - далеко не панацея (більш того, після перебраних 30+ монті, можу стверджувати - її роль трохи перебільшують та ідеалізують). До того ж, краще обирати марку змазки в залежності від стану механіки монті.
Ну а якщо копати глибше, то  ЦИАТИМи, при всій повазі до авторів (як мазюки, так і поста) - архаїчний смалець... Хто у здоровому глузді плюхне у 2017 році в свою іномарочку в коробку мастило совкового виробництва?... Вже 21-ше століття давно наступило  :shuffle:
« Останнє редагування: 06 Липня 2017, 01:54:45 від AndrewP »
Записаний
In theory, theory and practice are the same. In practice, they are not. :)
Подякували

Fura!

• Подяк: 5
  • SW DOB 8"
« Відповідь #4 : 08 Липня 2017, 17:57:41 »
. - .

Колись для обслуговування швейної техніки мені потрібен був Молікот ЕМ30, на ібей його продавали у баночках, схожих на нашу колишню мазь "зірочка"
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2380057.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.TRS0&_nkw=Molykote+33&_sacat=0
Записаний
Хтось купив Celestron Firstscope і думає, що купив телескоп?.. Ну ми ж то знаєм!

ask76

• Подяк: 54
« Відповідь #5 : 08 Липня 2017, 21:40:55 »
. - .

Моликот хорош, но очень дорог, Циатим 221 в принципе ни чем не хуже, при вменяемой цене, доступности и подходящими характеристиками. Чем вам Циатим не угодил? Применяется в авиационной промышленности, срок хранения без потери рабочих характеристик 40 лет.И да, важность смазки сильно переоценена, люфтами бороться или притиркой(критический вариант) или балансировкой.Я бы не парился и не страдал перфекционизмом. А так вот http://www.astronomy.ru/forum/index.php/topic,80291.0.html
Записаний
Забудьте Иисуса. Звёзды умирают, чтобы вы могли находиться здесь и сейчас.
Лоуренс Максвелл Краусс

LifeIsGood

• Клуб Астрополіс, Модератор
  • Подяк: 446
« Відповідь #6 : 20 Липня 2017, 16:58:24 »
. - .

Важность смазки действительно несколько переоценивают, НО, в некоторых монтировка в подшипниках набита смазка, которая реально дубеет на морозе до такой степени, что ее трудно вращать и в этом смысле замена смазки очень даже имеет смысл. Но я уже лет пять монтировки не перебирал. Может быть сейчас ставят что-то другое.
Записаний

Acidlex

• Подяк: 562
  • Олександр
« Відповідь #7 : 20 Липня 2017, 17:57:13 »
. - .

Зараз пропущу довгу історію, чому я вирішив перебрати монтування. Зараз між черв'яком і колесом є великий зазор. І коли дисбаланс по осі направлений в ту ж сторону в яку відбувається рух, то рух відчувається ривками, ступінчасто. Зубці колеса мовби падають на зубці черв'яка. Можливо там погана змазка. Вирішив не експериментувати, і взяти найкраще. Хоча причина перебирання трішки інша.
Змазка Molikote 33 Medium вже замовлена, якщо комусь буде потрібно пишіть.
Записаний
Саморобний легкий 370mm F/5.2 (системи Ньютона), Celestron EdgeHD 8", ZWO FF80 80mm F/7.5, Barska Magnus ED Triplet 80mm F/7, DayStar Solar Scout SS60-ds
HEQ5 Pro, EQ3

LifeIsGood

• Клуб Астрополіс, Модератор
  • Подяк: 446
« Відповідь #8 : 21 Липня 2017, 10:01:50 »
. - .

Движение в одну сторону рывками - это нормально. Такая же ситуация даже на Белых лебедях. Она исправляется правильным балансом монтировки. Для оси RA - восточная часть должна быть чуть тяжелее (правило east heavy). Эти рывки важны только при суточном ведении и гидировании. Для ГоТу они не страшны.
Записаний