Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
10 Вересня 2025, 10:48:58

Увійти

google

Автор Тема: Мінікомп'ютер Stellar Mate для керування астрозалізом  (Прочитано 604 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Олег Малий

• Подяк: 604

Програміст та аматор астрономії Джасем Мутлак розробив Stellar Mate. для керування астрозалізом. В якості основи виробу використано мінікомп'ютер Raspberry PI3 та ряд програм для ОС Лінукс. Оскільки Stellar Mate є залізно-програмним комплексом, то окрім серверу, до якого під'єднюють астрозалізо, також є клієнтські програми для ОС Linux, MacOS, Windows, а також для Android та iOS.

Для проведення сесій астрофото, використовується Ekos - кросплатформовий програмний комплекс, котрий підтримує керування монтуваннями, фотографічними камерами, автофокусування та й взагалі автоматичну роботу аматорської обсерваторії.

Поточна ціна виробу 149$.
Чому так?
Джасем мені написав, що 90% Stellar Mate я можу організувати і без нього, бо Raspberry PI3 можна купити самому, а головні необхідні програми є у вільному доступі :)

Тут справа у тому, що Stellar Mate вже є готовим до використання виробом, котрий також вміщує нові програми.
Записаний
Подякували

Олег Малий

• Подяк: 604
Re: Мінікомп'ютер Stellar Mate для керування астрозалізом
« Відповідь #1 : 21 Липня 2017, 13:58:35 »
. - .

03 жовтня 2014 я писав у темі Одноплатные миникомпьютеры:
Лично я считаю, что не за горами то время, когда монтировки телескопов превратятся в МФУ: купил человек монтировку, подключил к ней гид, камеру и прочее астрожелезо... Установил с комплектного диска (скачал с сайта производителя) клиентскую программу на свой компьютер или смартфон... И пользуйся, ибо имеем "готовое к употреблению изделие".

Як бачите, у світі справи рухаються у даному напрямку.
Записаний