Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
10 Червня 2025, 19:32:25

Увійти

google

Автор Тема: Быстрый тест телескопа  (Прочитано 2231 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Bob

• Подяк: 40
Re: Быстрый тест телескопа
« Відповідь #20 : 02 Липня 2018, 17:07:00 »
. - .

Як автор відео написав: оком видно краще. В такий сінг оптику не перевіряв, можливо й можна, але думаю це не правильно (по крайній мірі майже не правильно). Тим паче, що перед заходом Сонця не проблема застати справді хороший сінг!
По крайній мірі - українською - принаймні, в такий сінг - за таким сінгом, або - при такому. Тобто українською треба користуватись так, щоб решта дописувачів раділа, ну або як завжди. В цьому сенсі пости Ігора Набоки - зірець мовознавства і фахового підходу до астрономії
Записаний

clavutich

• Подяк: 7849
  • Ярослав
    • Победитель конкурса "Лучшее астрофото" 2016 года
« Відповідь #21 : 02 Липня 2018, 17:18:57 »
. - .

В цьому сенсі пости Ігора Набоки - зірець мовознавства і фахового підходу до астрономії
Так, так. Він мені нещодавно написав "відправлю з оказією", так я без тлумачного словника і не розібрався  :clever:  ;D ...щедра українська мова на тлумачення
Записаний
Слава Україні!

ds40a

• Подяк: 379
  • Дмитро Сорока. Слава Україні !
Re: Швидкий тест телескопа
« Відповідь #22 : 02 Липня 2018, 18:45:02 »
. - .

...Тобто українською треба користуватись так, щоб решта дописувачів раділа, ...

До цього ми всі прагнемо. Але потрібен час щоб цього каліцтва (не знання рідної мови) позбутися. Багато хто з нас до цього часу не використовував її тому і помилки. Так що прийдеться деякий час потерпіти. А якщо хто помічає помилки вказуйте на них в необразливій формі, це буде йти тільки на користь. Так загальними зусиллями ми і позбудемося цього сорому - не знання рідної мови.
« Останнє редагування: 02 Липня 2018, 19:14:54 від ds40a »
Записаний

Квазар 3C 273

• Подяк: 144
« Відповідь #23 : 02 Липня 2018, 18:53:27 »
. - .

Як автор відео написав: оком видно краще. В такий сінг оптику не перевіряв, можливо й можна, але думаю це не правильно (по крайній мірі майже не правильно). Тим паче, що перед заходом Сонця не проблема застати справді хороший сінг!
По крайній мірі - українською - принаймні, в такий сінг - за таким сінгом, або - при такому. Тобто українською треба користуватись так, щоб решта дописувачів раділа, ну або як завжди. В цьому сенсі пости Ігора Набоки - зірець мовознавства і фахового підходу до астрономії
...

Якби я намагався писати російською, то українські слова доводилося б дуже жорстко відфільтровувати і вони б не проскакували так, але граматики російської мови я майже не знаю взагалі.

Всі пишуть російською і з помилками і українськими словами, але чомусь ніхто на це не звертає ніякої уваги!
« Останнє редагування: 02 Липня 2018, 19:26:25 від Квазар 3C 273 »
Записаний
DeepSky 150/990 refractor , Vixen VMC110L, Celestron 70/400, Nikon Aculon 10x50.

Naboka Igor

• Подяк: 3893
« Відповідь #24 : 02 Липня 2018, 19:02:18 »
. - .

Так, так. Він мені нещодавно написав "відправлю з оказією", так я без тлумачного словника і не розібрався  :clever:  ;D ...щедра українська мова на тлумачення
Оказія ще не трапилася, погода бешкетує. Пробач я не знав, що ти злякаєшся :gigi:
В цьому сенсі пости Ігора Набоки - зірець мовознавства ...
:invalid: Говорю, як можу. Важкувато скажу я вам... після совдепа.
Просто хочеться одну людину  заманити назад в форум. :shuffle: :gigi:
Так, а зараз по темі, хто - що бачив? :spy:
« Останнє редагування: 02 Липня 2018, 19:25:47 від Naboka Igor »
Записаний
Hand Made: Обсерватория. Sky Stalker - Ньютон 406/4,7.
Sky Мак - Maksutov–Cassegrain 152/12.

clavutich

• Ярослав
« Відповідь #25 : 02 Липня 2018, 19:30:33 »
. - .

Оказія ще не трапилася, погода бешкетує. Пробач я не знав, що ти злякаєшся :gigi:
;D  Ця, що бешкетує, не дає швидкого тесту провести і викласти з 320мм Ньютоном. Але памятаю декілька років тому дивився, перше кільце не замкнуте, розірване на три, можливо щось з розгрузкою  :hz:
Записаний
Слава Україні!
Подякували

Naboka Igor

« Відповідь #26 : 02 Липня 2018, 19:55:52 »
. - .

Ця, що бешкетує, не дає швидкого тесту провести і викласти з 320мм Ньютоном. Але памятаю декілька років тому дивився, перше кільце не замкнуте, розірване на три, можливо щось з розгрузкою  :hz:
О! Дякую, все таки бачив. :up: Ще й 320! Тільки, по ізолятору, тобто по темі? Яка була дистанція?
Рвати на три спокійно і термостаб може. Мій Мак, поки устаканиться, теж підривається на три.
Записаний

clavutich

• Ярослав
« Відповідь #27 : 02 Липня 2018, 20:45:58 »
. - .

Ця, що бешкетує, не дає швидкого тесту провести і викласти з 320мм Ньютоном. Але памятаю декілька років тому дивився, перше кільце не замкнуте, розірване на три, можливо щось з розгрузкою  :hz:
О! Дякую, все таки бачив. :up: Ще й 320! Тільки, по ізолятору, тобто по темі? Яка була дистанція?
Рвати на три спокійно і термостаб може. Мій Мак, поки устаканиться, теж підривається на три.
Дивився по ізолятору. Дистанція метрів сімсот, через річку. Турбуленція сильно не заважала. Але зараз зможу зробить або 100-200 метрів, або через річку на 1500-2000 метрів. В першому випадку мало, а вдругому, мабуть, забагато. Але спробую... із оказією  ;D
Записаний
Слава Україні!
Подякували

Naboka Igor

« Відповідь #28 : 02 Липня 2018, 20:56:57 »
. - .

Дивився по ізолятору. Дистанція метрів сімсот, через річку. Турбуленція сильно не заважала. Але зараз зможу зробить або 100-200 метрів, або через річку на 1500-2000 метрів. В першому випадку мало, а вдругому, мабуть, забагато. Але спробую... із оказією  ;D
І Долл спробуй. 1500 дуже цікаво ::)
В астрономії час гумовий, ми не поспішаємо ;)
Записаний

Alone_Ghost

• Подяк: 268
« Відповідь #29 : 04 Липня 2018, 19:47:17 »
. - .

Знать бы, как трактовать, то что увидишь. Изоляторы высоковольтных линий подойдут? Если ок, то гляну, для этого правда надо специально выезжать, хотелось бы с пониманием  ;D Тест провести надо, когда задумался о допиливаниях китайских труб. А то может и смысла нет лезть в механику, как думаю о своей трубе я.
Записаний
"Найнезбагненніше у світі - те, що він збагненний" - А. Ейнштейн

Серега

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 1166
« Відповідь #30 : 04 Липня 2018, 21:06:45 »
. - .

трактовать так же как и в тесте по звездам.
Тут немного картинок есть, и даже книга(платная)
http://www.willbell.com/tm/tm5.htm
Записаний
Подякували

bigol

• Подяк: 1174
  • Разам і назаўжды!
« Відповідь #31 : 05 Липня 2018, 00:22:29 »
. - .

Вот тут есть много и бесплатно :)
http://www.telescope-optics.net/diffraction_pattern_and_aberrations.htm
Записаний
Не знаю насчет лучшего, но худшее точно впереди.
Подякували

Naboka Igor

« Відповідь #32 : 05 Липня 2018, 01:39:04 »
. - .

Ну хлопцы, это вы уже размечтались ;)
"Звезду"- кольца круглые увидели, это уже и есть счастье. Т.к. уверен, что далеко не каждый скоп пройдет даже эту халяву.
По зонам, то уже совсем другая симфония. Эти ссылки не в тему здесь.
Записаний

Серега

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 1166
« Відповідь #33 : 05 Липня 2018, 02:04:54 »
. - .

"Звезду"- кольца круглые увидели, это уже и есть счастье. Т.к. уверен, что далеко не каждый скоп пройдет даже эту халяву.
да почему же не в тему? Как раз инфа о том как интерпретировать кривизну колец.

Записаний

Naboka Igor

« Відповідь #34 : 05 Липня 2018, 02:36:46 »
. - .

да почему же не в тему? Как раз инфа о том как интерпретировать кривизну колец.
Астигматизм выцепит, юсти тоже. Чтение колец под большим вопросом. Это как бы уже другая тема, с нормальной искуственной звездой на необходимом расстоянии, ну и сиингом о котором писал Квазар. Как бы все усложняется.
А кривизну колец кстати может дать и изолятор. Даже типа двойной в штрих и овальными кольцами. Выручает то, что Солнце движется и отражение довольно быстро меняется до нужного по качеству. На крайняк подождать пяток минут не проблема. Я например при съемке чуток опоздал, на мониторе плохо видно было - верхняя часть колец подрезаться начала. Визуалить проще.
Записаний

Naboka Igor

« Відповідь #35 : 05 Липня 2018, 12:04:26 »
. - .

Изоляторы высоковольтных линий подойдут? Если ок, то гляну, для этого правда надо специально выезжать,
Сомневаюсь, великоваты по радиусам, хотя ...не проверял :)
Специально выезжать под это дело, наверное не стоит. Это для тех, у кого  без напряга, ради баловства посмотреть можно.
Но если что, изолятор могу подарить, на чердаке валяется, останется столб купить :gigi:
Записаний

Квазар 3C 273

• Подяк: 144
« Відповідь #36 : 05 Липня 2018, 17:15:46 »
. - .

Изоляторы высоковольтных линий подойдут? Если ок, то гляну, для этого правда надо специально выезжать,
Сомневаюсь, великоваты по радиусам, хотя ...не проверял :)
За кілометр можливо й буде добре видно.
В мене є за пару кілометрів, тільки за деревами погано видно.

Специально выезжать под это дело, наверное не стоит. Это для тех, у кого  без напряга, ради баловства посмотреть можно.
Мені тягнути 100 м трохи в напряг, але так як по зірках проблема, то під настрій спробую винести подивитись (якщо буде видно, бо напрямок на захід, єдине добре, що Сонце зараз заходить на північному заході).

Но если что, изолятор могу подарить, на чердаке валяется, останется столб купить :gigi:
Це вже прямо монументально!  :gigi: :rofl: На один два рази подивитись можна і на палку почипити й до дерева на потрібній відстані прибити.
Записаний
DeepSky 150/990 refractor , Vixen VMC110L, Celestron 70/400, Nikon Aculon 10x50.

Naboka Igor

« Відповідь #37 : 05 Липня 2018, 19:25:39 »
. - .

Це вже прямо монументально!  :gigi: :rofl: На один два рази подивитись можна і на палку почипити й до дерева на потрібній відстані прибити.
Ну так, для монументалістів на все життя вистачить, якщо  добре так просмолити.  ::) :rofl:

А для перфекционістів можу і кульку ялинкову порадити. Але боюся, там вже справа за точністю до зашкалу дійде ... з вашим сiінгом i тими посиланнями. Тобто для справжніх юзерiв, готових подивитися правді в очі :gigi:
Записаний