Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* * *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
18 Липня 2025, 18:34:13

Увійти

google

Автор Тема: Куплю планку памяти DDR3 в ноут.  (Прочитано 618 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Yum

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 723
  • Сергей, и на ты... :)
Куплю планку памяти DDR3 в ноут.
« : 22 Січня 2020, 15:46:47 »
. - .

Собственно нужна вторая планка в старый ноутбук.
Там стоит сейчас DDR3 PC3-10700(667MHz) 4Gb а во втором слоте такая же по частоте но 2Gb. Хочу поменять ее на 4 или 8 :) Память древняя... Может валяется у кого то....  :hz:
« Останнє редагування: 22 Січня 2020, 15:52:33 від Yum »
Записаний
Dob130\650 & SW1025 & SWMaxView90 на Celestron NexStar SE & SW multi function

Серега

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 1166
Re: Куплю планку памяти DDR3 в ноут.
« Відповідь #1 : 22 Січня 2020, 16:39:39 »
. - .

фигассе древняя))) я недавно такую планку на 8 покупал за 600грн(не себе)
Записаний

Yum

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #2 : 22 Січня 2020, 17:20:06 »
. - .

Вот и мне такая нужна.... Ну либо поменять обе на какую то пошустрее 8 гигов Но я не знаю какую материнка поддерживает... Ноут HP Pavilion g6
« Останнє редагування: 22 Січня 2020, 17:25:27 від Yum »
Записаний

Sergey07

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 437
  • Бывший boris07
« Відповідь #3 : 22 Січня 2020, 17:54:54 »
. - .

Здається у знайомих була на 4 Гб. Треба запитати
Записаний
Sky-Watcher MaxView 127SP NEQ5-GoToStar
Nikula (8-32)*x50

Квазар 3C 273

• Подяк: 144
« Відповідь #4 : 22 Січня 2020, 20:45:45 »
. - .

Так 8 років назад вже була PC3-12800, яку й досі можна знайти як більш стандартний варіант, та взагалі то і DDR3-1333 зараз не проблема купити (схоже саме така й у вас).

Вот и мне такая нужна.... Ну либо поменять обе на какую то пошустрее 8 гигов Но я не знаю какую материнка поддерживает... Ноут HP Pavilion g6
Це не конкретна модель ноута.
А DDR3 є до 8 ГБ.
Інша ніж там встановлена точно не запрацює, навіть така ж за розмірами, але новіша DDR3L.
« Останнє редагування: 23 Січня 2020, 05:26:27 від Квазар 3C 273 »
Записаний
DeepSky 150/990 refractor , Vixen VMC110L, Celestron 70/400, Nikon Aculon 10x50.

Yum

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #5 : 23 Січня 2020, 11:50:06 »
. - .

Так 8 років назад вже була PC3-12800, яку й досі можна знайти як більш стандартний варіант, та взагалі то і DDR3-1333 зараз не проблема купити (схоже саме така й у вас).

Це не конкретна модель ноута.
А DDR3 є до 8 ГБ.
Інша ніж там встановлена точно не запрацює, навіть така ж за розмірами, але новіша DDR3L.

В скрепке отчет cpu-z Знатоки может подскажите какую память поддержит мой ноут.  :help:
Записаний

AYN

• Подяк: 4188
  • Одесса, Астродес
« Відповідь #6 : 23 Січня 2020, 12:27:00 »
. - .

http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-A6-Series%20A6-3400M.html

.....
Memory controller   The number of controllers: 1
Memory channels: 2
Supported memory: DDR3-1333, DDR3L-1333
.....

получается в Вашем случае или искать обычную DDR3 8Gb или менять обе линейки сразу на DDR3L, вместе разные типы памяти могут работать не уверенно.
« Останнє редагування: 23 Січня 2020, 12:37:37 від AYN »
Записаний
Подякували

Квазар 3C 273

« Відповідь #7 : 23 Січня 2020, 13:57:49 »
. - .

Можливо випадково такий старий процесор і може працювати з DDR3L пам'яттю, але це не значить, що ноутбук цю пам'ять не спалить!
В мене на рік новіший процесор і така ж сама ситуація: його контроллер міг би точно працювати і з L типом пам'яті (тоді якраз розпочали переходити на L стандарт). Але біль слота дрібним шрифтом навіть явно написано - "Only DDR3 DIMM 1,5 V"! Тобто якщо вставити туди пам'ять L стандарту 1,35 В, то по ідеї живлення, яке підводить до неї ноутбук (а це відповідно явно написано - 1,5 В) малося б її просто спалити! Звичайно коли контроллер може з нею працювати гляди вона й запрацює з надмірним вольтажем живлення (не знаю чи вбудовано для цього якийсь захист в неї :hz: ), але довго так однак не витримає!  :clever:

PS: Я б в крайньому разі брав максимум дві найбільш можливі планки по 8 ГБ звичайної DDR3-1333 пам'яті і був би на 100% впевненим, що вона не згорить! І так можна спробувати і 16 ГБ отримати за потреби звісно!
Записаний
DeepSky 150/990 refractor , Vixen VMC110L, Celestron 70/400, Nikon Aculon 10x50.
Подякували

Yum

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #8 : 23 Січня 2020, 16:04:29 »
. - .

Раз материнка поддерживает 1333 не буду заморачиваться со старой планкой, а просто куплю две по 8 DDR3 вот таких например... И будет у меня 16 гиг :) С DDR3L рисковать не буду...
Я думаю оптимальный вариант  :hz:
« Останнє редагування: 23 Січня 2020, 16:20:54 від Yum »
Записаний

Квазар 3C 273

« Відповідь #9 : 23 Січня 2020, 16:20:48 »
. - .

Я б цю підробку не брав (один раз мав справу - здохла на другий рік роботи), не забуваємо, що все виробництво в Китаї, а в Польщі такого не роблять. Та й ціна на зараз в неї погана. Якщо брати саму дешеву, то хоча б якийсь Excelleram чи Teem і то краще буде. А так масово в ноутбуки виробники ставлять Hynix і Samsung які достатньо хороші, але їх не знайти в роздрібній торгівлі. В роздрібній же ціняться Kingston, Crucial/Micron чи GSkill ще були хороші.

Крім того інформації мало і не бачив скільки максимум пам'яті може підтримувати ноутбук, але і явних обмежень щоб не працювало також не писали, тому спробувати можна. Правда буває при виробництві ноутбуків економлять і на доріжках розводки для пам'яті (власне через це й немає гарантії, що 16 точно працюватимуть). Спробуйте, тільки пам'ятайте ще що ставити її потрібно більш точніше ніж в настільних ПК (не відразу можна попасти рівно щоб замкнулись затискачі по боках - інколи доводиться погратись поки правильно встане).

PS:  На рахунок оптимальності це вже індивідуально за потребами. 8 ГБ зараз цілком вистачає для нормальної роботи, а далі то вже індивідуально скільки кому потрібно щоб пограти чи під різні фотошопи, редактори відео, автокади і т. д. (в них свої вимоги і потреби використання пам'яті на які вже й орієнтуватись).

Upd. На офсайте вроде по модели написано максимально с Win10 HomeX64 до 128Gb  :super:
Вінда сама настільки тупорила, що стільки й не підтримує домашня версія зазвичай!
А так вже ж з'ясували, що максимум ноут 16 ГБ підтримує і на тому можна радіти!

В общем то память DDR3 и DDR3L они как бы разные ...  как минимум имеют разное питание. И они не могут просто так меняться. Или одна или другая. Все зависит от материнки, в которой указывается поддержка стандарта памяти.
Внутрішня побудова в них напевне трохи відрізняється, бо DDR3 є на 8 ГБ, а DDR3L є і на 16 ГБ.
Для контроллера пам'яті, як можна зробити висновок з цього випадку, ніякої різниці в їх роботі немає. І фізичні розміри в них однакові. Це дозволяє робити і універсальні планки, які працюють при різній напрузі - як 1,5 В так і 1,35 В (але вони є максимум 8 ГБ також).
Тому залишається єдина різниця в напрузі живлення, і так як її подає материнська плата, то в основному вона якась одна (хоча ніхто й не заважає зробити одночасну підтримку обох стандартів, але і додатково напрягатись для цього ніякий виробник не має бажання).

"Ну а теперь" правильный ответ.... Как выяснилось при ближайшем рассмотрении вскрытии у меня стояли планки 4+2Gb DDR3  1333MHz... А CPU-Z  Aida64 показывали половинную частоту. В сервисе сказали что это нормально т.к. "память работает в дуплексном режиме" ну или что то типа этого... Я не запомнил. При мне вынули их и поставили две новые DDR3 1333 по 8Gb. Ноут заработал прилично шустрее. А CPU-Z  и сейчас показывает 667 :)
Це почалось із введення стандарту DDR2 - справжня фізична частота роботи залишилась як і в DDR1, але вдвічі збільшили швидкість доступу до пам'яті (щось давно читав про те як цього досягли, але не пам'ятаю вже) тільки при цьому вдвічі виросли і затримки на виконання операцій. Таким чином швидкість реального запису даних так до цього часу і не збільшилась ні трохи, але момент звернення до пам'яті зменшився чим стало зручніше працювати процесору. Тобто максимум можна помітити пришвидшення пакетної обробки даних, бо контроллери стали швидші й потужніші - збільшилась їх пропускна спроможність, але затримка на виконання операцій залишилась як і в перших зразків. Так от починаючи з DDR2 і прийнято вказувати не справжню частоту генератора, що використовується пам'яттю, а фіктивну яка б відповідала пропускній спроможності DDR1 стандарту. Останнім часом зустрічається все більше таких обманів, коли написані цифри не мають майже ніякого відношення до реальності, а технічні характеристики електроніки тепер стали чистим маркетингом!
« Останнє редагування: 25 Січня 2020, 14:03:24 від Квазар 3C 273 »
Записаний

Yum

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #10 : 23 Січня 2020, 16:24:37 »
. - .

Я б цю підробку не брав (один раз мав справу - здохла на другий рік роботи), не забуваємо, що все виробництво в Китаї, а в Польщі такого не роблять. Та й ціна на зараз в неї погана. Якщо брати саму дешеву, то хоча б якийсь Excelleram чи Teem.

Крім того інформації мало і не бачив скільки максимум пам'яті може підтримувати ноутбук, але і явних обмежень щоб не працювало також не писали, тому спробувати можна. Правда буває при виробництві ноутбуків економлять і на доріжках розводки для пам'яті (власне через це й немає гарантії, що 16 точно працюватимуть). Спробуйте, тільки пам'ятайте ще що ставити її потрібно більш точніше ніж в настільних ПК (не відразу можна попасти рівно щоб замкнулись затискачі по боках - інколи доводиться погратись поки правильно встане).

Ну тогда эту :) А я с ноутом прямо в магазин зайду... В соседнем доме. Поставим - увидит 16 возьму две, не увидит возьму одну :)
Upd. На офсайте вроде по модели написано максимально с Win10 HomeX64 до 128Gb  :super:
« Останнє редагування: 23 Січня 2020, 16:50:01 від Yum »
Записаний

AlexandrAA

• Подяк: 21
« Відповідь #11 : 23 Січня 2020, 18:05:52 »
. - .

В общем то память DDR3 и DDR3L они как бы разные ...  как минимум имеют разное питание. И они не могут просто так меняться. Или одна или другая. Все зависит от материнки, в которой указывается поддержка стандарта памяти.
Записаний
Sky-Watcher 8" 2001P, MAK90, Meade 10"

Yum

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #12 : 24 Січня 2020, 12:59:06 »
. - .

"Ну а теперь" правильный ответ.... Как выяснилось при ближайшем рассмотрении вскрытии у меня стояли планки 4+2Gb DDR3  1333MHz... А CPU-Z  Aida64 показывали половинную частоту. В сервисе сказали что это нормально т.к. "память работает в дуплексном режиме" ну или что то типа этого... Я не запомнил. При мне вынули их и поставили две новые DDR3 1333 по 8Gb. Ноут заработал прилично шустрее. А CPU-Z  и сейчас показывает 667 :) Так что мои старые планки 4+2 DDR3  1333MHz  плавно переезжают в раздел "ПРОДАМ" "Не астро только здесь" :) Всем спасибо за советы!  :SLA:
Записаний