Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* * *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
20 Липня 2025, 03:39:33

Увійти

google

Автор Тема: Куплю аксесуари для ВШР  (Прочитано 395 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

komandor

• Подяк: 1
Куплю аксесуари для ВШР
« : 24 Липня 2022, 17:53:43 »
. - .

Куплю (або прийму у подарунок) захисну кришку на об'єктив, протиросник та діафрагму для великого шкільного рефрактора (ВШР), бажано у гарному стані. Саморобки не пропонувати.
« Останнє редагування: 24 Липня 2022, 17:57:48 від komandor »
Записаний
SW 2001P/EQ-6

Bob

• Подяк: 40
Re: Куплю аксесуари для ВШР
« Відповідь #1 : 31 Липня 2022, 14:22:39 »
. - .

Куплю (або прийму у подарунок) захисну кришку на об'єктив, протиросник та діафрагму для великого шкільного рефрактора (ВШР), бажано у гарному стані. Саморобки не пропонувати.
Дивний запит. За весь час колекціонювання совкових раритетів типу БШР і МШР (близько 20-ти років), мені вдалося тільки один раз придбати трубу БШР з кришкою на об'єктив  і  протиросником теж  з кришкою за кошти, які Вам зовсім не сподобаються. Мова не йшла про стан. Аутентичне перефарбуваня - то була моя справа. Ніяких сонячних діафрагм у комплекті БШР не передбачалось. Діафрагма комплектом була у МШР. І сонячний екран у першій модифікації БШР теж був. Але я все ще  чекаю пропозицій на цю дуже рідкісну річ. Все це з пакувальним описом у мене є. І взагалі, якщо Ви вирішили мати у себе БШР у первісному вигляді, то майте на увазі, що цей вироб має справжню історичну цінність, тільки у разі, якщо це - перша модифікация, десь 1956-1958 року виготовлення. Решта - суцільний хлам, який не заслуговує уваги. Відмінності раритету і хламу я можу пояснити в особистих повідомленнях..
Записаний
Подякували

komandor

• Подяк: 1
« Відповідь #2 : 03 Серпня 2022, 17:29:53 »
. - .

Нічого дивного не бачу. Дивно те, що колекціонер такі питання задає. Мене тут колись на сміх за МШР підіймали, а виявилось що і діафрагма для нього була передбачена, і навіть апертурний сонячний фільтр.
Записаний
SW 2001P/EQ-6

Bob

• Подяк: 40
« Відповідь #3 : 05 Серпня 2022, 17:31:25 »
. - .

Прошу вибачення!
Ніколи не думав, що:
8. Патрубок на объектив;
9. Колпачок на объектив;
10. Диафрагма на патрубок;
11. Крышка на патрубок.
і є саме те , що Вам потрібно. Я звик до інших дефініцій. А в дощатій шухляді першого випуску ВШР пункта 10 не було. Все це з'явилось трошки пізніше. Ну а я мав на увапзі не той, що в шухляді , а той, що в мене
« Останнє редагування: 05 Серпня 2022, 17:44:52 від Bob »
Записаний