Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
21 Жовтня 2025, 18:28:49

Увійти

google

Автор Тема: Нова локація біля Дністра: астроном-любитель із Хмельницького будує обсерваторію  (Прочитано 2499 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

SIDEROCRATOR

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 7347
  • Omnes in astronomo continentur.

У мальовничому селі Гораївка на Бакоті, що стало справжньою туристичною перлиною Хмельниччини, з’являється нова унікальна атракція. Астроном-любитель і підприємець Михайло Бондаренко розпочав будівництво приватної обсерваторії, яка стане першою відкритою астрономічною локацією в регіоні.
https://www.xm-inside.com/news/nova-lokacziya-bilya-dnistra-astronom-lyubytel-iz-hmelnyczkogo-buduye-observatoriyu/?fbclid=IwQ0xDSwMMP1FjbGNrAww_SWV4dG4DYWVtAjExAAEeNP2Tr3tyz3c_SEe7d0QWhrct4MsYj7-UZtj6KZjaMMRiADl2CLXjSlnCkC8_aem_TtRFBhvNta8xTE8EwXsKpQ
Записаний
Астрономія корисна, бо показує нам, яка нікчемна люди­на тілом і яка велична вона духом, бо розум її в змозі осягнути сяючі безодні, де її тіло, лише темна точка, але вона у змозі насолоджуватися їхньою безмовною гармонією. А. Пуанкаре

mihail

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 676

Привіт всім. Трошки випав з часу, тому з запізненням розповім про будівництво.
За основу був взятий проект обсерваторіі Астрополіса у Виселках. Креслення розробляв Павло Пресняков (він зараз, фактично, і веде нагляд за будівництвом). Розмір обсерваторіі 5.4х3.6 м. На першому поверсі буде кімнатка з столом, стільцями та диванчиком та сходи на другий поверх. Під зсувним дахом буде два інструменти - Ш-К 405 мм та АПО 178 мм. На даному етапі йде підготовка до залиття моноліту між першим та другим поверхом (фото з камери відеоспостереження внизу)). Можу викласти сюди креслення, але з дозволу Павла. Якщо є питання - пішіть сюди.

mihail

• Клуб Астрополіс

Заляли моноліт (не плутати зі сливою)), ось такий шикарний вигляд відкривається с другого поверху обсерваторіі.

S.Fire

• Клуб Астрополіс, Адміністратор
  • Подяк: 3848
  • Павло Пресняков
Записаний
Мій сайт
Мій фотоальбом
Допоможу з обладнанням для відеоспостереження метеорів.

Jacques

• Подяк: 514

Если так  2 Пи радиан-шикарно. Не знаю как указать символ  градус.
Записаний

mihail

• Клуб Астрополіс

Трошки не зрозумів... ) Це ребус?

Jacques

Не ребус и не камень Просто хотел узнать идеальный обзор  по всем сторонам света.  Если да, то это класс!
 Удачи, дякую.
Записаний

Саша Наумов

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 642
  • Refractorman

Здається, кутова площа півсфери має бути 2pi стерадіан?
Записаний
Agema SD 150 + WS-400 + Apogee Alta F16M

Jacques

Для плоского угла ? Но все же какой обзор? Хочу порадоваться, может и позавидовать (по белому).
Записаний

mihail

• Клуб Астрополіс

Не ребус и не камень Просто хотел узнать идеальный обзор  по всем сторонам света.  Если да, то это класс!
 Удачи, дякую.
А, понял... Идеальный обзор по всем сторонам кроме севера - туда будет крыша отползать.
Подякували

mihail

• Клуб Астрополіс

Потроху рухаємося... Встановлені короби під направляючі, провів живлення
Подякували