Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
08 Червня 2026, 17:57:50

Увійти

google

Автор Тема: Ревізія/ремонт старої EQ 5 Конус  (Прочитано 104 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Олег К

• Подяк: 150
  • Красноград
Ревізія/ремонт старої EQ 5 Конус
« : 04 Червня 2026, 14:31:08 »
. - .

Вітаю! Виникло питання ремонту монтування. Монтування це я придбав давно в б.в. стані. Пробував декілька разів використовувати з 200 мм Ньютоном для візуала. Труба була трохи важкувата для цієї моделі. Трубу потім переставив на монті Добсона і використовую до цих пір. Зараз хотів би поставити на це монтування телескоп системи Долла Кірхема. Звісно, поки що суто для візуальних спостережень. Спробував, але це велика морока. Величезний люфт, двигуни чомусь не завжди працюють... Труба - ферма, діаметр дзеркала 250 мм, загальна вага конструкції 10 кг. Я розумію, що це багато. Але, поки альтернативи немає. Отже, порадите, до кого можна було б звернутися, щоб людина, "довела до розуму", так би мовити, це монтування? Знаходжуся в Харківській області. Дякую.
« Останнє редагування: 04 Червня 2026, 16:00:04 від Олег К »
Записаний

sanya24-82

• Подяк: 82
    • "Харьковские астровыезды"
Re: Ревізія/ремонт старої EQ 5 Конус
« Відповідь #1 : 04 Червня 2026, 14:43:01 »
. - .

Я такую свою разбирал и пытался что-то сделать, но она плохая во всех смыслах слова. Там гораздо большие зазоры по сопрягаемым деталям чем в EQ5 нормальной. Червячная шестерня силуминиевая и с раковинами.
Тренога вообще сразу в мусор, желатиновая  :)
Вообщем кое-что подрегулировал, притёр, помыл, смазал и продал за сколько дали на то время. Она не стоит потраченного на неё времени, это так, как совет..
Записаний
Купить, продать, обменять, подарить,
и всё что связано с астрономическими товарами
https://t.me/+81tJ0FVpr6UyZTli
Подякували

Олег К

• Подяк: 150
  • Красноград
« Відповідь #2 : 04 Червня 2026, 15:29:32 »
. - .

Розумію, що монті, в принципі не дуже... Але, поки ні на чому використовувати телескоп такої системи. Тому, думаю, може б щось можна зробити з тим що є.
Записаний

AYN

• Подяк: 4946
  • Одесса, Астродес
« Відповідь #3 : 04 Червня 2026, 16:51:54 »
. - .

подтянуть червяки хотя бы. Как временное решение. В SW EQ5 (белой) в принципе этого было достаточно сделать после довольно суровой эксплуатации под трубой 8" f/6 ньютона, чтобы убрать люфты (опять) на минимум. Но в вашей может быть по другому.
Записаний