Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
15 Серпня 2026, 07:36:00

Увійти

google

Автор Тема: Найдовше повне сонячне затемнення ХХІ століття - 2 серпня 2027 року!  (Прочитано 1309 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

alexsurg

• Подяк: 3

Доброго часу доби шановним поціновувачам живої Астрономії! Чи хтось має інформацію про організований виїзд на спостереження диво-затемнення через рік "з хвостиком" в Єгипет чи хоча б в Іспанію?  :bigidea: Або треба від завтра зондувати українські туристичні агенції?! :)
Записаний

Polaris

• Подяк: 85

Взяв білети в Малагу. Думаю звідки краще спостерігати з гір чи біля моря?
Записаний

alexsurg

З близької до Гібралтара місцевості, як на мене (Малага на самому краєчку повного затемнення)!
   Я забронював путівку на самий доступний південний отель Єгипта "Червономорського узбережжя": локація посередині між краєм та максимальною фазою повного затемнення (3 хвилини) і дозволить спостерігати в бінокль  :SLA:перлини південного Неба якраз в найтемніші безмісячні ночі!!! На полудень 2 серпня планую виїзд ще південніше (на 30 км.) - в місцевість максимальної фази поблизу аеропорта Береніс та насолоджуватися ПОЛУДЕННИМИ СУТІНКАМИ і миттєвим похолоданням градусів на 10 протягом 6 хвилин 20 секунд  :rotate:
Записаний

Polaris

Спостерігати я буду південніше Малаги де 3хв, як на мене достатньо.
От щоб хмара з моря не надійшла...
Записаний

Polaris

протягом 6 хвилин 20 секунд  :rotate:

Місяць буде так близько до спостерігача, що і корону закриє  ;D
Записаний

S.Fire

• Клуб Астрополіс, Адміністратор
  • Подяк: 3927
  • Павло Пресняков

З близької до Гібралтара місцевості, як на мене (Малага на самому краєчку повного затемнення)!
   Я забронював путівку на самий доступний південний отель Єгипта "Червономорського узбережжя": локація посередині між краєм та максимальною фазою повного затемнення (3 хвилини) і дозволить спостерігати в бінокль
Буду думати, як поїхати. Зрозуміло, що все залежить від обставин, тому так рано нічого бронювати не буду. Якщо додасте трохи конкретики про ціни, назву готелю, де замовляли, буде зручніше.
Записаний
Мій сайт
Мій фотоальбом
Допоможу з обладнанням для відеоспостереження метеорів.

Eridan

• Подяк: 444
  • Odesa, Ukraine

Є ще Сеута, іспанський ексклав навпроти Гібралтара, з мароканської сторони, там буде майже 5 хв. Але Луксор, звичайно, поза конкуренцією, хоча спека буде та ще.
« Останнє редагування: 04 Серпня 2026, 13:01:33 від Eridan »
Записаний

Polaris

Проблема що вода холоднувата на півдні Іспанії і півночі Марокко, +22 зараз пише
Записаний

alexsurg

Я забронював путівку на самий доступний південний отель Єгипта "Червономорського узбережжя": локація посередині між краєм та максимальною фазою повного затемнення (3 хвилини) і дозволить спостерігати в бінокль
Буду думати, як поїхати. Зрозуміло, що все залежить від обставин, тому так рано нічого бронювати не буду. Якщо додасте трохи конкретики про ціни, назву готелю, де замовляли, буде зручніше.

Тур у готель Wadi Lahmy Azur, 4* з вильотом із Варшави коштує 41 933 грн на Поїхали з нами. Пропозиція розрахована на 1 дорослого на 7 ночей із датою заїзду 27.07.2027, категорією номера Standard Pool та харчуванням All Inclusive.Деталі пропозиціїМаршрут: Виліт із Варшави (Польща), приліт у Марса-Алам (Єгипет).Дати та тривалість: 27.07.2027 – на 7 ночей.Розміщення: 1 дорослий, номер Standard Pool.Харчування: All Inclusive (все включено).Ціна: 41 933 грн за тур.

Доброго мирного всім дня! Я так вважаю, що 900 долярів (при ранньому бронюванні), а на двох в номер - десь по 600 за тижневу можливість спостерігати ЧОРНЕ південне небо на широті +22 (південніше на сотні кілометрів лише 2-3 зіркові отелі для дайверів!) з УСІМ Південним Хрестом ввечері та ще й ТАКИМ затемненням на додачу не є неприйнятною ціною :clever:
Записаний
Подякували

Mutant

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 410
  • Так, так! Той самий, страхітливий та жахаючий...

Планую в Малагу. Бо в Іспанії ще не був, а тут є шанс сумістити приємне з корисним.
Можливо на саме затемнення поїду десь ближче до Гібраалтара, але то вже буду вирішувати пізніше.
Записаний
Synta SW ED80 Pro, HEQ5 Pro, Newtonian 200mm, Canon 350Da, QHY-5, QHY-6.

Polaris

Планую в Малагу. Бо в Іспанії ще не був, а тут є шанс сумістити приємне з корисним.
Можливо на саме затемнення поїду десь ближче до Гібраалтара, але то вже буду вирішувати пізніше.
  А не лякає холодне море +22?
Записаний

Mutant

• Клуб Астрополіс

А не лякає холодне море +22?
Ні, вже багато разів бував на середземному морі, воно доволі одноманітне. Тож великого стимулу плавати в морі не маю. Підберу житло з басейном і буде ок.
Ну і мене більше цікавить побачити саму Іспанію ніж пляжний відпочинок. В Малазаі і околицях є що подивитись.
Записаний

Sergey07

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 468
  • Бывший boris07

Таке запитання - щоб випустили достатньо мати чинну відстрочку чи мають бути ще якісь документи?
Записаний
Sky-Watcher MaxView 127SP NEQ5-GoToStar
Nikula (8-32)*x50

alexsurg

Таке запитання - щоб випустили достатньо мати чинну відстрочку чи мають бути ще якісь документи?

Я військовий лікар з мобілізації 2022 року, і є в одній з двох категорій чоловіків України, кому законодавчо дозволений виїзд за кордон на відпочинок (за дозволом командування). Другою категорією є заброньовані працівники. Всім іншим, виходить, треба вказувати іншу причину виїзду за кордон. ???
Записаний
Подякували

Mutant

• Клуб Астрополіс

Тільки якщо це відстрочка по багатодітності, або по догляду за інвалідом. Інші відстрочки не дають права виїзду.
Для інших категорій виїзд можливий по бронюванню, або по службі у ЗСУ.
Записаний
Подякували

Sergey07

• Клуб Астрополіс
  • Бывший boris07

Тільки якщо це відстрочка по багатодітності, або по догляду за інвалідом. Інші відстрочки не дають права виїзду.
Значить учителям зась (((. Мама хоч і інвалід І групи, але ще є сестра (теж інвалід)
Значить буду насолоджуватися затемненням online
Записаний
Nikula (8-32)*x50

Mutant

• Клуб Астрополіс

Значить учителям зась (((. Мама хоч і інвалід І групи, але ще є сестра (теж інвалід)
Треба проконсультуватись з юристами, може є варіант з опікою мами.
Але за кордон можна виїхати тільки для супроводу людини з інвалідністю. Тож вона має бути хоч трохи мобільна.
Записаний
Подякували

Toleg

• Подяк: 76

У вас оформлена отсрочка? Вам положено:
Цитувати
Військовозобов’язані, які мають: одного зі своїх батьків з інвалідністю I чи II групи або одного з батьків дружини (чоловіка) з числа осіб з інвалідністю I чи II групи, за умови відсутності інших осіб, які не є військовозобов’язаними та відповідно до закону зобов’язані їх утримувати, крім випадків:
якщо такі люди самі є особами з інвалідністю;
потребують постійного догляду;
перебувають під арештом (крім домашнього арешту), відбувають покарання у вигляді обмеження чи позбавлення волі).
https://legalaid.gov.ua/publikatsiyi/vidstrochka-vid-mobilizacziyi-u-zvyazku-z-nayavnistyu-odnogo-z-batkiv-osib-z-invalidnistyu/

Но выехать из страны вам разрешат только при сопровождении матери.
Записаний
Подякували

Sergey07

• Клуб Астрополіс
  • Бывший boris07

Но выехать из страны вам разрешат только при сопровождении матери.
Тоді без варіантів - далеку подорож вона не витримає.
Записаний
Nikula (8-32)*x50

Саша Наумов

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 664
  • Refractorman

В 2019 я планував "Чилі-2" - не вийшло через ковід.
На 2026 я планував "Іспанію" - не вийшло через війну.
На 2027 планувати? ну таке... хіба що порадити щось тим в кого війни вже нема.
Записаний
Agema SD 150 + WS-400