Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
08 Червня 2025, 22:18:09

Увійти

google

Автор Тема: Vixen VMC110L  (Прочитано 6483 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Naboka Igor

• Подяк: 3893
    • Победитель конкурса "Лучшее астрофото" 2016 года
Re: Vixen VMC110L
« Відповідь #120 : 07 Травня 2016, 01:19:46 »
. - .

Можу і розгорнути. Аби трохи зупинити писанину в дусі аля "рефрактор-рефлектор". Чи підійде для астрофото? А що заважає перевірити, коли вже є і таке добре за параметрами. Ми бачили ньютон з коректором, апо, річи, шк, мак, рефрактори. Покажіть Віксен, якщо все добре, за ними стане черга.
І писати не потрібно. Тут багато хто так робить. :shuffle:
Записаний
Hand Made: Обсерватория. Sky Stalker - Ньютон 406/4,7.
Sky Мак - Maksutov–Cassegrain 152/12.

Квазар 3C 273

• Подяк: 144
« Відповідь #121 : 07 Травня 2016, 08:13:21 »
. - .

Можу і розгорнути. Аби трохи зупинити писанину в дусі аля "рефрактор-рефлектор". Чи підійде для астрофото? А що заважає перевірити, коли вже є і таке добре за параметрами. Ми бачили ньютон з коректором, апо, річи, шк, мак, рефрактори. Покажіть Віксен, якщо все добре, за ними стане черга.
І писати не потрібно. Тут багато хто так робить. :shuffle:
Не сказав би, що для астрофото параметри прям вау, але в межах допустимого, щоб можна було ще спробувати. Кращі параметри були у A80SS, а у VMC110L набагато краща корекція аберацій, що вигідно для візуалу.

А спроби фото вже робились. Ось, наприклад, кимось знято одиночним кадром в місті:
Записаний
DeepSky 150/990 refractor , Vixen VMC110L, Celestron 70/400, Nikon Aculon 10x50.
Подякували

Galexey

• Подяк: 64
« Відповідь #122 : 07 Травня 2016, 13:55:20 »
. - .

Коллега Квазар, меня тут посетила такая идея  :)

Давайте я перешлю свой ТАЛ 100R, обычный ахромат который по Вашему мнению должен слить Vixeny 110, кому-нибудь из авторитетных и опытных ЛА (например Леониду Ткачуку в Киев, если он будет не против) или кому-то другому по договоренности. Вы соответственно перешлете туда-же Ваш Виксен 110, и пусть человек проведет беспристрастный и объективный тест-сравнение.

А мы пока запасемся поп-корном, и потом послушаем о результатах? А то ведь известно, что каждая лягушка хвалит ;)

Мне самомому интересно будет узнать мнение независимого эксперта о своем младшеньком телескопе. И только тогда я поверю, что Ваш телескоп действительно так хорош, как Вы это описываете  :)

Это будет лучше и конкретнее, чем писать пространные "экспертные" посты с вплетениями теории с википедии, и обвинять других в некомпетентности.

Я даже готов оплатить 50% стоимости пересылки за Ваш телескоп  ;D

Ну так как, принимает ваш супер-виксен вызов от заурядного ахромата меньшей апертуры, и сравнимой стоимости?  :gigi:
« Останнє редагування: 07 Травня 2016, 14:26:35 від Galexey »
Записаний

Квазар 3C 273

• Подяк: 144
« Відповідь #123 : 07 Травня 2016, 18:54:36 »
. - .

Ви мені нагадали за вже не так часто згадувані часи. Був перед тим в мене доствід спостережень в 10" МАК - монстр ще той 25 кг  :dropjaw: (Українського виробництва  ;D ). Коли його подарували нашому університету і була куплена EQ6, то вішали на неї ми його аж в трьох: двоє держали трубу, а третій прикручував  :gigi: . Довісилили ще один блін 7-8 кг на противагу - всеодно мало  :dropjaw: , бо труба великого діаметра, довелося ще й виточити довшу штангу  :gigi: . Монті ледве тягла все це - поки його не трогаєш держе нормально (як для візуалу), але дотрогуєшся до труби і вже виникає вібрація, яка швидко затухає. Зато фокус в нього 3800  :dropjaw: . Знаходиться в стаціонарній обсерваторії під куполом на криші 4-го поверху. І хоча в університеті опалення було таким, щоб тіки зубами не стукати  :gigi: , та й купол стояв аж на краю довгого крила, де з опаленням були особливо проблеми  :shuffle: , коли ми дивились на Юпітер, то крім 4-х його супутників було видно лише дві екваторіальні полоси на диску планети і більше ніяких деталей  :whatthehell: . Вдень дивились над Дніпром в даличінь - по зображенню йшли страшні хвилі і муть при збільшенні Д/2  >:( . Про погоду сказати важко: осінньо-зимовий період і ясна холодна погода (телескоп весь час знаходиться при вуличній температурі повітря). Коли приїду можу навіть знайти зроблені фотографії.

Ви здається знаходитесь вище 10-го поверху? І у Вас немає теплових потоків? І термостабілізувати 10" немає проблеми? А як Вам вдалось більш як метрову трубу, діаметром більше 30 см на EQ6 винести і розмістити на балконі?  :dropjaw: І при цьому якось дивитись в окуляр вставлений в діагональ на кінці труби?  :dropjaw: Чи може Ви дивились у видошукач?  ;D

PS: Перш ніж ставити дурні запитання прочитайте, що я писав і знайдете відповіді.
Записаний
DeepSky 150/990 refractor , Vixen VMC110L, Celestron 70/400, Nikon Aculon 10x50.

Galexey

• Подяк: 64
« Відповідь #124 : 07 Травня 2016, 21:35:10 »
. - .

Ви мені нагадали за вже не так часто згадувані часи. Був перед тим в мене доствід спостережень в 10" МАК - монстр ще той 25 кг  :dropjaw: (Українського виробництва  ;D ). Коли його подарували нашому університету і була куплена EQ6, то вішали на неї ми його аж в трьох: двоє держали трубу, а третій прикручував  :gigi: . Довісилили ще один блін 7-8 кг на противагу - всеодно мало  :dropjaw: , бо труба великого діаметра, довелося ще й виточити довшу штангу  :gigi: . Монті ледве тягла все це - поки його не трогаєш держе нормально (як для візуалу), але дотрогуєшся до труби і вже виникає вібрація, яка швидко затухає. Зато фокус в нього 3800  :dropjaw: . Знаходиться в стаціонарній обсерваторії під куполом на криші 4-го поверху. І хоча в університеті опалення було таким, щоб тіки зубами не стукати  :gigi: , та й купол стояв аж на краю довгого крила, де з опаленням були особливо проблеми  :shuffle: , коли ми дивились на Юпітер, то крім 4-х його супутників було видно лише дві екваторіальні полоси на диску планети і більше ніяких деталей  :whatthehell: . Вдень дивились над Дніпром в даличінь - по зображенню йшли страшні хвилі і муть при збільшенні Д/2  >:( . Про погоду сказати важко: осінньо-зимовий період і ясна холодна погода (телескоп весь час знаходиться при вуличній температурі повітря). Коли приїду можу навіть знайти зроблені фотографії.

Ви здається знаходитесь вище 10-го поверху? І у Вас немає теплових потоків? І термостабілізувати 10" немає проблеми? А як Вам вдалось більш як метрову трубу, діаметром більше 30 см на EQ6 винести і розмістити на балконі?  :dropjaw: І при цьому якось дивитись в окуляр вставлений в діагональ на кінці труби?  :dropjaw: Чи може Ви дивились у видошукач?  ;D

PS: Перш ніж ставити дурні запитання прочитайте, що я писав і знайдете відповіді.

Я так и думал, не хотите за свои слова отвечать :) Вот и пришел конец красивой легенде про супер виксен 110  ;D Прошу Вас не пишите больше про него, пока не готовы будете подтвердить свои слова на деле. Мое предложение про тест-сравнение остается в силе  ;)

По поводу моего МАКа.
Я наблюдаю с 16-го этажа, и в весенне-осенний период никакие потоки мне не мешают, как в принципе и в летнее время, когда нет экстремальных перепадов суточных температур (с 30+ до 10). А если еще и ветерок в интервале направлений с юго-востока, юга, севера, то вообще красота. Зимой я в МАК не наблюдаю, т.к. жалко его насиловать с такими перепадами, а на балконе я его не храню, тоже жалко :) (Для зимы у меня есть 150мм ЕД рефрактор) Термостабилизируется МАК у меня в рабочий сезон за 1-2 часа (в пассивном режиме, без включения активной системы охлаждения), так как все что можно в его конструкции предусмотрено для быстрой термостабилизации. Весит он 19 кг и я вполне в силах его монтировать и снимать самостоятельно, не скажу, что совсем комфортно, но и сильного дискомфорта мне это не доставляет. Монтировка у меня не ЕКУ6, а гораздо более мощная. Наблюдения на балконе не доставляют дискомфорта, т.к. длина телескопа всего 83см и на моем балконе он помещается комфортнее, чем даже среднекалиберный рефрактор.
И наконец - за свои слова я всегда готов ответить, на форуме найдется немало людей способных это подтвердить.

По поводу МАКа, в который Вы наблюдали.
Втроем вешали - можно и вчетвером, и впятером, если бобров хватает, а я думаю и один бы справился :)
Не термостабилизировался - вряд-ли, если Вы утверждаете, что он стоял под куполом.
Вопрос остается открытым, что за оптика была у телескопа и насколько хорошо он был съюстирован.
А если Вы сотоварищи (я так понимаю все спецы) в Вашем Университете не смогли дать ему ладу, настроить, либо поставить "диагноз" и довести до ума...., хорошо, что я учился в другом Университете  ;D
Либо Вы зыркнули в него разок-другой при неблагоприятных условиях, и составили "мнение". А про объективность Вашего мнения мне все понятно по этой теме ;)

Удачных Вам наблюдений! Больше наблюдайте и меньше пишите на форуме, и все будет хорошо!  ;D
« Останнє редагування: 07 Травня 2016, 22:02:48 від Galexey »
Записаний

cosmonaut

• Подяк: 21
« Відповідь #125 : 10 Травня 2016, 00:58:55 »
. - .

Власне, не думав, що спроба поділитися враженнями від труби викличе стільки дискусій з переходом на особистості, фразами типу "ти на кого батон кришиш" і мірянням апертурами авторитетами  :facepalm:

Власне, з приводу від'юстованої труби, там десь мене просили, щоб я прокоментував зображення. Можу сказати, що на 1D (103X, Celestron Ultima 10mm) вона показує дуже хорошу картинку (дуже чітка й контрастна картинка), на 1,6D (172X, Vixen NPL Plossl, 6mm) зображення, в принципі, хороше, але трохи починає "мазати". 2D (207X, Parks Gold Series, 5мм) "маже" достатньо сильно, щоб дивитись було некомфортно. Думаю, сенсу ставити збільшення 2D і більше вже нема. По абераціях: хроматизму не помітно в принципі (трохи спостерігався на великих збільшеннях при спостереженні Місяця, але, підозрюю, що то міг бути окуляр). На краю поля зору на великих збільшеннях (1,6-2D) помітна невелика кома

На цьому, думаю, тему варто закрити, щоб не було нових хвиль НЕНАВИСТІ :)

Як буде нагода і погода - викладу ще фотки, зроблені телескопом (підчеплю в тему).
Записаний
SW 200/1000@heq5, Vixen VMC110L@eq3-1